Sony Xperia Z a ZL oficiálně představeny fotky, videa

Sony Xperia Z a ZL oficiálně představeny [fotky, videa]
2013-01-10T08:32:37+02:00
• 8. 1. 2013
2

Na letošním veletrhu CES nejsou prezentovány ty nejžhavější mobily od největších výrobců. Na to si budeme muset počkat na MWC, nebo v případě Samsungu až na pozdější datum. Sony mělo v Las Vegas samozřejmě svou konferenci, kterou jste mohli sledovat s námi. Ačkoliv jsme očekávali záplavu smartphonů, tak nakonec uvedla dva top modely na tento rok. Zbytek budeme moci očekávat později. Nyní s již podívejme, na co se můžeme těšit.

Sony Xperia Z

Rozhodně se bude jednat o velmi výkonný model, který nabídne sílu procesoru Snapdragon S4 Pro s taktem 1.5 GHz a samozřejmě se jedná o čtyř jádro, kterému bude pomáhat 2 GB RAM. O grafiku se bude starat Adreno 320. Díky displeji bude zapadat do rodiny pětipalcových zařízení, ale samozřejmě potěší milovníky hustoty pixelů, která je 443 ppi. Takže zde naleznete Full HD displej, jenž je vybaven technologií Mobile Bravia 2. O fotografie se postará zadní kamera s 13 MPx, která obsahuje technologii Exmor RS, díky čemuž budete moci pořizovat video v 1080p s HDR kvalitou.

V oblasti konektivity si nebude moci nikdo stěžovat, jelikož nabídne LTE, HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC a FM rádio. Bohužel nejsou dostupné informace o vnitřní paměti, ale to vás nemusí až tak tížit, jelikož u tohoto modelu najdete slot na microSD karty. Samozřejmě vás zajímá i kapacita baterie, která činí 2330 mAh. Zajímavostí tohoto modelu je certifikace IP57 a IP55, což znamená, že je zde odolnost proti vodě a prachu. V tuto chvíli je vybaven systémem Android 4.1 Jelly Bean.

Pravděpodobně tento model nepotěší ty, kteří nemusí mít sklo po celém mobilu. Model Z má totiž skleněná záda. V tuto chvíli zatím neznáme přesnou dostupnost nebo finální cenovku, ale dle posledních informací se Sony bude snažit o co nejrychlejší start prodeje a dočkat se můžeme někdy v březnu. Nyní se již podívejte na tento top model.

Sony Xperia ZL

Tento model je do značné míry totožný s Xperií Z, aspoň co se týče hlavních specifikací. Na druhou stranu se bude vyznačovat jiným designem a například zde nenajdete skleněná záda. Ani u tohoto modelu nebude chybět podpora microSD karet. Zajímavostí je, že přední kamera se nachází na spodní straně mobilu, což je poněkud neobvyklé.

Zde se tak trochu šetřilo, díky čemuž model ZL nezískal certifikaci na odolnost proti vodě a prachu. Samozřejmě bude záležet na tom, o jak vysoký cenový rozdíl půjde. Nyní se již podívejte na video, kde se ukazuje v celé kráse.

Zdroje: androidspin.com, pocketnow.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

רפאל חבטל

8. 1. 2013, 12:48

Bude mit ZLko vymenitelnou baterii, pokud nema certifikaci vodeodolnosti?

Jaroslav Dušek

8. 1. 2013, 15:38

Podle videí nebude :-(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat