Ukáže se na Google I/O nová Motorola X s Key Lime Pie?

Ukáže se na Google I/O nová Motorola X s Key Lime Pie?
2013-01-20T11:16:15+02:00
• 20. 1. 2013

Zdá se, že zahraniční servery mají jasno v případě spolupráce mezi Googlem a Motorolou, kde se již nějakou dobu hovoří o společném smartphonu označovaném jako X Phone. Ten by měl být úhlavním pronásledovatelem jablečného iPhonu, a to nejen z pohledu zpracování. Dění kolem tohoto velkého projektu začíná nabírat na obrátkách, proto si poodhalme nové skutečnosti pocházející ze zahraničí.

Konference Google I/O, která letos startuje 15. května, podle anonymního zdroje odhalí žhavou novinku v podobě telefonu s názvem Motorola X. Což by mohlo znamenat, že spolupráce mezi oběma giganty opravdu vrcholí a pomalu se budou postupně objevovat další střípky informací.

Neznámý zdroj uvádí, že Motorola X bude dominovat 5palcovým displejem s technologií ‚‚edge-to-edge‘‘, která odstraní okraje mezi displejem a rámem telefonu, stejně jako tomu je u modelu Motorola Droid RAZR M. To umožní maximalizovat prostor pro displej, byť zde samozřejmě zůstane tenký rámeček. Softwarovou stránku doplní samozřejmě operační systém Android v očekávané verzi 5.0 s názvem Key Lime Pie. Tím mají dát společně světu jasně najevo, že společnost Motorola je vlastněna Googlem. Samotné uživatelské prostřední navíc nabídne nějaké doplňky od Motoroly.

Zmiňovaný model bude k dispozici u mnohých operátorů, takže rozhodně nepůjde pouze o exkluzivní model pro americké operátory typu Verizon a také zároveň nebude spadat do rodiny Nexus. Není ve zvyku, aby Google představoval na konferenci Google I/O jiná zařízení než z rodiny Nexus, takže právě nyní zřejmě bude tato tradice porušena.

Vypadá to, že spojení Motoroly a Googlu bude chtít zatopit oponentům a konkurovat jejich modelům, jako je Galaxy S III nebo Note II od Samsungu. Prozatím se jedná sice o zvěsti, které nejsou zcela podloženy. V tomto ohledu by se mohlo ukázat i zařízení X Tablet, ale zjevně se dočkáme v první řadě jen smartphonu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat