Sony C5303 “HuaShan” – král střední třídy?

Sony C5303 “HuaShan” – král střední třídy?
2013-01-03T15:30:32+02:00
• 3. 1. 2013

Sony nedávno v tichosti vypustilo první tiskové rendery nadcházejících modelů Xpera Z a ZL, které se řadí do top kategorie. Rozhodně se jedná o velmi zajímavé modely, ale nesmí se zapomínat ani na střední třídu. I do této kategorie zamíří společnost a nyní se ukazují další informace kolem modelu Sony C5303 “HuaShan”, který zatím nemá oficiální název.

Jak již bývá zvykem, tak co bylo hitem minulého roku, to bude běžně dostupné za menší peníze v tom následujícím. HuaShan jasně míří do cenově dostupnější kategorie, pokud jej tedy porovnáme s top modely na tento rok. Mohl by tak vystřídat Xperii P a nabídne displej s úhlopříčkou o rozměru 4 až 4,3 palce, ale s rozlišením 1280 x 720. I zde se zřejmě počítá s virtuálními tlačítky na displeji.

Výkon by měl dodávat procesor Qualcomm MSM8960T s taktem 1,7 GHz, který disponuje dvěma jádry Krait, využívající 28nm technologii. O grafiku se postará Adreno 320, díky čemuž se nebude jednat o žádné ořezávátko. Navíc by měl být tento model dodáván se systémem Android 4.1.2.  Bohužel zbylé specifikace neznáme, ale asi můžeme počítat s 2 GB RAM a možností rozšíření vnitřní paměti o microSD kartu.

Když se dívám na tyto předběžné specifikace, tak se mi zdá, že se bude jednat o velmi dobře prodávaný model. Výkon bude dostačující a velikost displeje potěší nejednoho zákazníka. Samozřejmě záleží na konečné cenovce a dostupnosti. V tuto chvíli si musíme počkat na uvedení na jednom z veletrhů, které jsou za dveřmi.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat