Kovový elegán z Číny se 4jádrem, dual SIM a ve stylu Nexusu

Kovový elegán z Číny se 4jádrem, dual SIM a ve stylu Nexusu
2013-01-03T14:20:09+02:00
• 3. 1. 2013
2

Dosta slýcháváme o novinkách z Číny a ve většině případů se jedná o povedené mobily, které nabízejí vysoký výkon za nízkou cenu. Tentokrát tu máme model Y900 od společnosti TCL, henž nabízí ještě víc. Dokonce se nejedná o úplnou ošklivku, ale zejména zaujme opět parametry.

V prvním případě je nutné upozornit na to, že tento rychlík disponuje slotem pro dvě SIM karty. Mnohdy to pak značí, že zbytek specifikací nestojí za nic, ale v tomto případě se jedná o výjimku. Než se dostanu k podrobnostem, tak je důležité zmínit, že tělo je vyrobeno z kovu.

V tuto chvíli víme, že se jedná o 5palcový mobil, který využívá u displeje technologii IPS. Bohužel se nezná přesné rozlišení, ale odhaduje se mezi qHD a HD. Samotné srdce mobilu je procesor od MediaTeku a jedná se o čtyřjádro  MTK6589 s taktem 1,2 GHz. Byla použita architektura Cortex-A7, takže se dá počítat s vyšším výkonem a menší spotřebou. Na zadní straně najdete 8MPx foťák a na přední straně je 1,3MPx kamera se schopností pořizovat video v HD.

Více informací není známo, ale mohu ještě dodat, že tloušťka je 8,5 mm. Jako systém nabídne Android 4.0 a hlavní zajímavostí je, že se mobil spoléhá na softwarová tlačítka. Cenovka zřejmě nebude moc vysoká a rozhodně by tento model mohl zaujmout větší množství zákazníků.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Novotný

3. 1. 2013, 16:35

Jinak těch novinek od TCL (a v budoucnu od Alcatelu) je více: např.: TCL S850 – což bude nejtenčí smartphone na světě a s AMOLED displejem, dále TCL S820, nebo další čtyřjádro TCL P600.

Michal Novotný

3. 1. 2013, 16:25

Nezlobte se, ale nechápu, kam na ty informace chodíte. :-) Rozlišení displeje je 1280 x 720 – to je uvedeno snad úplně všude a z kovu rozhodně také není. Android je ve verzi 4.1. A neškodilo by uvést, že co se v Číně prodává pod značkou TCL se v Evropě prodává pod značkou ALCATEL. Takže je vysoce pravděpodobné, že se s ním setkáme u nás.  
http://www.gizchina.com/2012/12/31/tcl-y900-quad-core-mt6589-hands-on-photos-and-specification/
http://www.etotalk.com/tcl-y900-android41-quad-core-13ghz-dual-sim-50-inch-hd-3g-wcdma_p3579.html

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat