Rozehraje Apple soutěž o největší úložiště v tabletech a smartphonech?

Rozehraje Apple soutěž o největší úložiště v tabletech a smartphonech?
2013-01-28T09:15:41+02:00
• 28. 1. 2013

V současném mobilním světě existují v podstatě dvě linie smartphonů a tabletů. Jedna vsází především na cloudové úložiště pro data, jelikož disponují omezenou kapacitou vnitřní paměti. Druhá naopak umožňuje rozšíření pomocí microSD karet, což v některých případech znamená až 64 GB prostoru navíc. Nějakou dobu byl strop pro interní úložiště 32 GB, ale dnes se již celkem běžně začínají prosazovat lepší modely se 64 GB. Nesmím zapomenou na zařízení typu Nexus, jelikož u nich mnohdy nenalezneme dostatečnou velikost interního úložiště. Spíše spoléhají jen na cloud.

Nyní se objevují informace, že by Apple mohl představit, nebo v tichosti uvést na trh prémiový model 4. generace iPadu, který by disponoval interním úložištěm o kapacitě 128 GB. První zmínka byla nalezena vývojáři, kteří se odkazují na důkazy, jež jsou v iOS 6.1. V tuto chvíli můžeme v nabídce Applu nalézt modely s hodnotami 16 GB, 32 GB a 64 GB. Nedojde k redukci, ale zřejmě přibude další model, který nebude zrovna nejlevnější.

Mělo by se jednat o opravdu prémiový top model, jenž bude nabízen ve vše variantách. Prozatím nebudu raději odhadovat cenovku, ale asi se můžeme připravit na to, že bude o několik tisíc dražší než současný nejvybavenější model. Pokud dojde na uvedení iPadu s Retina displejem se 128 GB, tak můžeme počítat s tím, že by se záhy mohly objevit modely od jiných výrobců, které budou taktéž nabízet 128 GB. Možná jsme tak na začátku nové bitvy, kde bude cílem přinést co nejvyšší kapacitu vnitřního úložiště.

Osobně by se mi to velmi líbilo, ale je tu jiný trend. Samozřejmě myslím cenu tabletů nebo smartphonů. Vyšší parametry jsou sice pěkné, ale s tím souvisí i cena. Dnes se daří zejména levnějším modelům, které disponují kapacitou 16 GB. Otázka je, kolik zákazníků se najde, aby si připlatilo poměrně nemalou částku za tablet se 128 GB.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat