OmniVision ViV – videokonference s využitím přední a zadní kamery současně?

OmniVision ViV – videokonference s využitím přední a zadní kamery současně?
2013-01-21T10:30:19+02:00
• 21. 1. 2013

Společnost OmniVision se často neobjevuje v našich článcích, ale občas dokáže zaujmout. Nedávno představila levnější variantu kamery pro smartphony a tablety, která by měla přinést vyšší kvalitu fotek a videí do levnějších zařízení. Prozatím čekáme na první využití novinky, ale nyní tu máme další technologický pokrok, jenž nese název Video-In-Video.

Už samotný název nové technologie vám může evokovat, že se bude jednat o sloučení dvou obrazů v jeden. Není to tak zcela správně, ale nejsme daleko od pravdy. Video-In-Video (ViV) by se zejména mohlo využívat u videokonferencí, kde potřebujete být viděni a zároveň chcete, aby ostatní viděli, co je před vámi. Pokud to převedu do praxe, tak si představte, že pořádáte například Hangout (Setkání) na sociální síti Google Plus a jste primárně viděni na obrazovkách uchazečů. Zároveň jim kromě sebe budete ukazovat, co je před samotným mobilem.

Nyní je asi vše jasné. Video-In-Video dokáže simultánně zpracovávat obraz z přední i zadní kamery. Také by ViV mohl zrychlit přepínání kamer nebo i natáčení by mohlo být nepřerušované při přepnutí. K tomuto pokroku napomohl interface MIPI, který nahrazuje a zrychluje některé vlastnosti při záznamu nebo pořizování fotografií na mobilu.

Prozatím se jedná jen o technologii, kterou společnost nedávno oznámila.  Zatím nevíme, kdy se prvně objeví v nějakém zařízení. Může se také stát, že se ve výsledku novinka nikdy nevyužije, ale pokud se podíváme na dnešní trh se smartphony, tak se hodí jakákoliv odlišnost od konkurence. Třeba se dočkáme toho, že danou novinku začlení do svých zařízení nějaký výrobce smartphonů, aby nabídl něco víc.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat