Nokia 3DK – vytiskněte si kryt na 3D tiskárně pro Lumii 820 videa

Nokia 3DK – vytiskněte si kryt na 3D tiskárně pro Lumii 820 [videa]
2013-01-20T09:08:15+02:00
• 20. 1. 2013

Nokia se musí snažit, aby dokázala prodat co nejvíce svých mobilů. Nedávno byly zveřejněny výsledky, které nasvědčují, že se vše daří. Sice se nedokáže vyrovnat svým rivalům, ale má rozhodně našlápnuto na vylepšení svých finančních výsledků. V současnosti můžeme v nabídce tohoto výrobce najít dva top modely – Lumia 820 a Lumia 920.

Nyní se celý mobilní svět upírá na novinku, která se týká slabšího modelu 820, jelikož se stává prvním mobilem, pro který si můžete vytisknout vlastní kryt. Zní to divně, ale trik spočívá v tisknutí na 3D tiskárně. Jedná se o raritu a Nokia díky tomu má opět prvenství v něčem, co nenabízí jiný výrobce.

Zveřejnila proto i vlastní vývojářský balík 3D-printing Development Kit, který zkráceně pojmenovala jako 3DK. Stačí si stáhnout tři soubory (zdezde a zde) a můžete si začít hrát. Samozřejmě to má jeden podstatný háček, potřebujete speciální 3D tiskárnu, která vám vyrobí váš návrh na počkání. Na videu výše můžete vidět ukázku modelu krytu a nyní se podívejte na takovou tiskárnu v praxi, která vytváří kryt pro Nokii Lumia 820.

Výrobce si od toho zřejmě neslibuje to, aby si každý jen tak vytiskl svůj vlastní kryt. Rozhodně tato novinka nezaujme jen tak na první pohled, ale za vším se může skrývat skvělý byznys. Představte si si třeba menší firmu, která vám na počkání vytvoří kryt s věnováním.  Možná se celý nápad dočká úspěchu, ale zatím se jedná jen o zajímavost, díky které výrobce upozornil opět na svůj model s Windows Phone 8.

Zdroje: conversations.nokia.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat