Nokia – úspěch s Lumiemi, ale smartphonů Asha se prodalo více

Nokia – úspěch s Lumiemi, ale smartphonů Asha se prodalo více
2013-01-14T10:30:21+02:00
• 14. 1. 2013

Nedávno se Nokia pochlubila významný růstem prodejů modelů Lumia se systémem Windows Phone, kde hlavně pomohla nová verze WP8. Celkově tedy mělo být za Q4 2012 prodáno 4,4 miliónů smartphonů. Ovšem v nabídce tohoto výrobce je stále velké zastoupení mobilů, jež disponují systémem Series 40 OS.  Příkladem je třeba rodina smartphonů Asha, kde najdeme dotykový displej bez běžné klávesnice.

 

Právě tyto smartphony překonaly přehledně prodejnost Lumií na plné čáře. Za 3. kvartál minulého roku bylo dodáno 6,5 miliónu smartphopnů Asha a za 4. kvartál toto číslo vzrostlo na 9,3 miliónu. Sice se Nokia chlubí Lumiemi, ale jak je vidět, tak stále u ní dominují levnější mobily, které se prostě prodávají lépe. Hlavní zásluhu na tom mají rozvíjející se trhy, kde zatím není zájem o dražší mobily s Windows Phone, byť se v tomto sektoru nacházejí i levné modely jako Lumia 505 nebo 610.

Zřejmě se finský výrobce jen tak nezřekne polochytrých modelů se systémem Series 40 OS, díky kterému může konkurovat na specifických trzích třeba Androidu. Stále zaznamenávají růst v prodejnosti, kterému se nemohou rovnat smartphony s WP. Nyní se netrpělivě budou očekávat čísla za první kvartál tohoto roku, která ukáží, jestli růst v minulém období nebyl způsoben jen vánoční horečkou. Samozřejmě se také očekávají nové modely s Windows Phone, které by mohly obsadit veškeré cenové spektrum.

Zdroj: allthingsd.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat