Neprodalo se ani půl milionu Nexusů 4?

Neprodalo se ani půl milionu Nexusů 4?
2013-01-04T10:00:02+02:00
• 4. 1. 2013
2

Google a LG se doposud nepochlubili, kolik bylo vlastně prodáno Nexusů 4. Zřejmě se nemají ani čím chlubit, jelikož velmi očekávaného mobilu se neprodalo ani půl milionu. Tentokrát se nejedná o analýzu nějaké renomované společnosti. Do spočítání všech prodaných mobilů se pustila samotná komunita na XDA Developers.

Dle poměrně jednoduché matematiky došli k závěru, že bylo doposud prodáno asi 375 000 Nexusů 4. Samotný systém počítání je poměrně zvláštní a nevím, jestli funguje jednoznačně, ale pojďme se na něj podívat. Systém se opírá o identifikační kód IMEI, který následně vloží do formuláře na stránkách společnosti LG. Tím se dozví jiné číslo, ze kterého lze vyčíst několik údajů. Zde je ukázka jednoho takového řetězce:

“LGE960 ACAGBK 212KPHG188745 20121206 GLOBAL/GLOBAL N N”

Maximálně poznáte první znaky, což jednoznačně ukazuje, že se jedná o Nexus 4. Zbytek je poněkud nejasný, ale zde je legenda:

LGE960 = model
A = neznámo
CA = země, kde se zařízení prodalo
G = velikost interní paměti (G = 16GB, 8 = 8GB)
BK = barva
2 = neznámé
12 = měsíc výroby
K = země, kde kus vyroben (Korea)
PHG = neznámo
188745 = kolikáté to je  zařízení v linii
2012121206 = datum produkce

Předposlední číslo je to nejdůležitější ve sčítání. Nakonec se přišlo na to, že v říjnu bylo vyrobeno 70 000 kusů, v listopadu 90 000 a v prosinci 210 000 kusů. Ve výsledku máme 375 000 kusů. Samozřejmě to nemůžeme brát jako finální číslo a zjevně se týká jen 16GB  verze. Pokud přihlédneme k veškerým informacím, které jsou nyní dostupné, tak se možná Nexusu 4 neprodalo ani půl milionu.

Můžeme se také podívat na neustálou nedostupnost tohoto nejnovější počinu Googlu a dlouhé čekací doby. Dá se to přisoudit podcenění zájmu, nebo strategii?

Zdroje: droid-life.com, techcrunch.com, forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Gardavský

4. 1. 2013, 15:26

Zakládá-li se toto na pravdě, tak čínského Xiaomi M2 s víceméně shodnými „střevy“ (který se také prodává ve vlnách a kdo dřív klikne, ten dřív mele) se prodalo více. Můžeme spekulovat, zda za to náhodou nemůže Qualcomm, který nestíhá dodávky svých Snapdragon S4 Pro chipsetů (v minulosti došlo u několika zařízení k opožděnému uvedení na trh z podobného důvodu, za všechny budiž jmenován Asus Padfone).

o nezájem rozhodně nejde, můža za to nedostupnist, třeva já bych si ho hned koupil kdybych mohl a takových lidí jsou miliony

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat