LG získalo certifikaci CarbonFree, nejen u Optimusu G

LG získalo certifikaci CarbonFree, nejen u Optimusu G
2013-01-04T09:32:01+02:00
• 4. 1. 2013

Jihokorejský výrobce LG se od včerejšího dne může chlubit získanou certifikací s názvem CarbonFree, a to u svých šesti výrobků, čímž společnost potvrdila svou firemní strategii ve snižování uhlíkových stop. Nadace Carbonfund.org, vedoucí organizace v boji proti globálnímu oteplování a jedna z nejvyšších autorit v oblasti hodnocení dopadů jednotlivce a podniků na životní prostředí, ocenila aktivity LG v oblasti výroby produktů s nízkou uhlíkovou stopou.

Certifikace CarbonFree zahrnuje výrobky jako pračky, ledničky, vysavače, monitory, OLED televize, ale taktéž i jeden model chytrého telefonu Optimus G. Zmíněné výrobky byly podrobeny komplexní analýze svého životního cyklu, která je součástí celého certifikačního procesu. Certifikace stanovuje velikost uhlíkové stopy v průběhu výrobního procesu a životního cyklu výrobku, od výroby přes dodávku spotřebiteli až po konečnou likvidaci.

„Jako ekologicky zodpovědná společnost se snažíme dodávat na trh energeticky účinné výrobky. Je to běh na dlouhou trať, máme před sebou dlouhou cestu, avšak odstartovali jsme skvěle.“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics.

Na úplný konec zbývá dodat jedinou poznámku, že stejný certifikát získal výrobce pro sedm svých výrobků již v roce 2011. Všechny tyto certifikované výrobky budou k vidění na stánku LG na letošním veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas, který se koná ve dnech od 8. do 11. ledna.

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat