Koupí Apple navigaci Waze?

Koupí Apple navigaci Waze?
2013-01-04T09:00:59+02:00
• 4. 1. 2013
1

V poslední době se objevuje poměrně hodně informací o tom, že Apple chce jakýmkoliv způsobem vylepšit svou navigaci, kterou nabízí nativně v iOS 6. Samozřejmě se snaží sám, ale prozatím změny nejsou tak rychlé, aby dohnal svého největšího konkurenta. Tím samozřejmě myslím Google a jeho Mapy, které jsou také konečně dostupné pro jablečný systém. Navíc zaznamenaly neuvěřitelný zájem.

Applu možná nezbývá nic jiného, než skoupit jiné společnosti, aby mohl rychle konkurovat a dodat svým zákazníkům kvalitnější aplikaci. Nedávno se mluvilo o koupi firmy TomTom, také se má dokonce jednat o získání dat ze služby Foursquare. Nyní web TechCrunch uvádí, že Apple chce koupit navigaci Waze, která čítá na 30 miliónů uživatelů.

Waze je izraelská společnost, jejíž historie se datuje do roku 2008. V této době nabízí svou navigační aplikaci pro systémy Android, BlackBerry, Windows Phone, Symbian a také iOS. Konkrétně se zde zmiňují i částky. Z Cupertina je údajně nabízeno 500 miliónů dolarů, ale majitelé navigace chtějí větší částku, která se má pohybovat kolem 750 miliónů dolarů. Ačkoliv se jedná o vysoká čísla, tak pro Apple to není žádný problém a navíc potřebuje nutně rychle vylepšit  svou aplikaci.

Pokud by došlo k obchodu, tak by asi všechny zajímalo, jestli nebude následovat jen pohlcení a vykuchání firmy. Samozřejmě by se mohlo jednat jen o nesmyslné spekulace, ale nyní již o tomto obchodu spekulují i média v Izraeli.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vypadá to, že nakonec to byla jen spekulace a Waze si funguje dál po svém. Že se ji daří ukazuje i to, že na můj blogísek s tipy pro iPhone chodí nejvíce lidí právě na slova související s navigací Waze.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat