Facebook Messenger nyní funguje i jako vysílačka

Facebook Messenger nyní funguje i jako vysílačka
2013-01-04T00:23:45+02:00
• 4. 1. 2013
1

“Kup rohlíky, přepínám”

“Kolik? Přepínám!”

I tak by mohla vypadat rodinná konverzace, kterou povedete skrze aplikaci Messenger od Facebooku. Tento pisálek totiž napříč platformami získal novou funkci hlasové vysílačky. Jednoduše tak můžete nahrát zvukovou stopu s vaším vzkazem a skrze tuto aplikaci a Facebook chat ji poslat svým přátelům, kteří si jí mohou poslechnout v mobilu nebo i na běžném webovém prohlížeči na PC. Vše funguje jednoduše, bezchybně a poměrně rychle. Zatím není možné posílat hlasové zprávy z internetového prohlížeče v počítači, ale toho se snad také dočkáme.

Kromě posílání hlasových záznamů je možné zvuk také stáhnout. Tato možnost zatím však není dostupná vždy a zdá se, že prozatím nebude patřit mezi funkce, které bude Messenger nabízet. Zřejmě se jí dočkáme o něco později.

obrázek58 57 obrázek 03_01_13 - 1

Zasílání zvukových zpráv ocení především ti uživatelé, kteří neradi píší dlouhé (a vlastně jakékoli) texty na dotykovém displeji. Někdy zkrátka nemůžete vše napsat a nezbývá nic jiného, než danou věc popsat ústně.

Můžete samozřejmě zavolat skrze internet danému člověku, ale pokud nemáte dostatečně kvalitní připojení, tak se vám tato nová funkce zalíbí. Vzkaz si může dotyčný vyzvednou kdykoliv, nebo na něj kdykoliv odpovědět. Komu se ovšem líbit nemusí, jsou operátoři. Každá další služba, která konkuruje hlasové telefonii, je samozřejmě připravuje o peníze.

Podobnou funkci již dříve přinesli i jiné služby. Nikdy se však nijak extrémně neprosadila. Vzpomenout můžeme například Microsoft Live Messenger, který takto umožňoval komunikovat na dnes již mrtvé platformě Windows Mobile 6.x. Samozřejmě najdeme i několik dalších příkladů ze současné nabídky aplikací pro různé platformy. Žádná z nich však nemá takový potenciál jako Facebook, aby takovouto “vysílačku” masově rozšířila.

logo-app Messenger Facebook Zdarma ANDROID

logo-app Messenger Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Hmm po zmáčknutí čudlíku: Chyba při vytváření audio přílohy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat