Google Glass – ovládání pomocí virtuální klávesnice ve vaší dlani?

Google Glass – ovládání pomocí virtuální klávesnice ve vaší dlani?
2013-01-17T17:05:32+02:00
• 17. 1. 2013

Project Glass, který je vyvíjen společností Google, asi mnozí z vás znají. Jedná se o speciálně vyvinuté brýle, které přinášejí rozšířenou realitu, díky které budete mít veškeré informace na dosah ruky. Prozatím si musíme počkat, než se do brýle dostanou do běžného prodeje.

Brýle tvoří průhledný displej zobrazující veškeré informace před vámi. Obsahují také kameru, díky které můžete pořizovat fotografie nebo rovnou streamovat video na internet. Hlavním trhákem by měla být především rozšířená realita. To znamená, že když  se podíváte na oblohu, brýle vám například nabídnou aktuální předpověď počasí. Pokud se budete nacházet v místě, kde bude dopravní uzavírka či omezení veřejné dopravy, brýle vám díky vaší aktuální poloze poskytnou alternativní způsob, jak se například dostat do zaměstnání. Tedy budou nejen poskytovat informace spojené s vaším účtem na Google a všemi službami, které využíváte, ale budou fungovat také jako navigace nebo hlasový komunikátor.

Project Glass se stále vyvíjí a nyní se objevila další zajímavá funkce, která by mohla ještě více zjednodušit ovládání. Google si podal patentovou přihlášku na vylepšení, které by mělo do brýlí implementovat laserový projektor, který bude promítat virtuální klávesnici například na vaší ruku. Patent také počítá s ovládáním, které by probíhalo pomocí gest – otevřením, otočením či sevřením dlaně, pohybem palce apod.

Tato klávesnice počítá se dvěma variantami. V případě promítání na vaší ruku by se zobrazovala základní klávesnice, podobná té na telefonu, která by například umožnila základní operace či vyťukání telefonního čísla. V případě potřeby napsání delšího textu byste se posadili ke stolu a na jeho ploše by se zobrazila plnohodnotná QWERTY klávesnice.

Zatím je tato vize jen na papíře a musíme počkat, jestli se Google rozhodne o začlenění této technologie do svých brýlí. V tomto ohledu chápeme jeho snažení, jelikož i jiné společnosti plánují podobné brýle. Údajně se pracuje v Apple a Microsoftu na konkurenčním zařízení.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat