Analytici: 52 miliónů iPhonů za Q4 2012

Analytici: 52 miliónů iPhonů za Q4 2012
2013-01-17T14:45:05+02:00
• 17. 1. 2013

Máme nový rok a možná by vás zajímalo, kolik bylo prodáno mobilních zařízení v posledním kvartálu minulého roku. Čísla bývají většinou vysoká, jelikož je vše ovládáno vánočními trhy, kdy výrobci mají doslova žně. To se samozřejmě týká i společnosti Apple, která za poslední dobu zaznamenává neustálý růst, byť není konstantní.

Analytik Ming-Chi Kuo z firmy KGI Securities vydal zprávu na základě svých analýz, která odhaduje dodávky několika zařízení od Applu během 4. kvartálu minulého roku. Největší podíl opět zaznamenaly smartphony, kterých se mělo prodat přibližně 52 miliónů. Konkrétněji se zmiňuje o tom, že iPhonu 5 bylo dodáno 35 miliónů kusů. Zbytek si můžeme rozdělit mezi starší generace. Konkrétně je to 9.5 miliónu pro 4S a 7.3 miliónu pro model iPhone 4.

Při porovnání prodejů mezi 3. a 4. kvartálem, tak se jedná o 93% skok směrem nahoru. Pokud srovnáme se stejným obdobím za minulý rok, tak si Apple může připsat navýšení o 43 %. Analytici odhadují, že za celý rok 2012 mohlo být vyprodukováno přibližně 140 miliónů smartphonů, kde hlavně vedl model 4S se zastoupením 74 miliónů kusů. Můžeme srovnat třeba se Samsungem, který nedávno oslavil 100 miliónů prodaných modelů řady Galaxy S bez rozdílu generace.

Můžeme se podívat ještě na produkci u tabletů, kde opět došlo k nárůstu. Za poslední 3 měsíce měl Apple vyrobit 23 miliónů kusů iPadů. Analytik dodává, že iPadu 4. generace by se mělo dodat 9.3 miliónů kusů a iPadu mini 8.2 miliónů. Jedná se jen o prognózy, takže se ve výsledku mohou tato čísla lišit. Ming-Chi Kuo dodává, že tyto odhady jsou menší, jelikož iPad mini mohl parazitovat na prodejnosti většího modelu.

Nyní si musíme počkat, jak se tato čísla potvrdí, ale opět se Applu dařilo. Otázka je, co přinese další generace zařízení a jestli stoupající tendence bude udržena.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat