Disco 2 – bezdrátový Bluetooth reproduktor recenze

Disco 2 – bezdrátový Bluetooth reproduktor [recenze]
2013-01-25T12:00:18+02:00
• 25. 1. 2013

Supertooth Disco 2 – bezdrátový Bluetooth reproduktor, nástupce svého většího brášky, je podstatně lehčí a vejde se i do vašeho batohu při cestách. Je tak skvělým společníkem při kempování, na párty nebo jen k vašemu počítači či notebooku.

Díky přibalenému kabelu, který má z obou stran 3,5 mm Jack (samec), jej snadno propojíte s MP3 přehrávačem nebo se zmíněným notebookem. To hlavní je však především komunikace přes Bluetooth. Vytvoříte tak párty pouze s Disco 2 a svým mobilním telefonem, a to bez složité kabeláže. Na polovinu hlasitosti vydrží hrát až 10 hodin, na plnou hlasitost si hudbu užijete kolem 3 hodin. Z vlastní zkušenosti z používání mohu říct, že naplno si jej pustíte pouze jednou, abyste vyzkoušeli, jak moc takovýto přenosný prcek dovede být slyšet. Po dobu měsíce, kdy jsem měl reproduktor k dispozici, jsem neměl důvod používat své Genius reproduktory (lze zahlédnout v přiloženém videu), o kterých jsem si doposud myslel, že hrají obstojně. Teď mi ten čistý a prostorový zvuk chybí.

Disco 2 hraje opravu hlasitě a čistě. Při přehrávání přes Bluetooth to nemusí být ale vždy pravda, záleží na kvalitě signálu. Pokud je rušen, případně se vzdálíte, může dojít k drobnému šumu. Zhlédnul jsem s ním i nejeden film a byl jsem nadšen ze zážitku z prostorového zvuku. Je to všestranný reproduktor, který jistě uspokojí i náročnější hudební nadšence. Ozvučí i vetší prostory, jako jsou školní třídy pro 30 i více žáků. Díky zabudovanému 16wattovému subwoferu si užijete také basy. Dosah bezdrátového připojení v reproduktor je standardních 10 metrů.

Mezi vánočními svátky mě tento reproduktor provázel i během rodinných návštěv, kde jsem na něm díky smartphonu pouštěl koledy na YouTube. Rodinu tento hudebník opravdu zaujal. Já sám teď uvažuji, že bych si udělal radost a sám si jej pořídil. Měl jsem možnost krátce vyzkoušet i některé levnější alternativy, ale v tomto případě bych se nebál vyšší ceny. Vzhledem ke kvalitám a možnostem, které Disco 2 nabízí, považuji cenu za odpovídající.

 

Design

Design je také velmi povedený, nejedná se o nic rušivého, ale zároveň zaujme. Na stole se vedle notebooku vyjímá velmi hezky. Když se vám podaří jej spárovat přes Bluetooth, vyhnete se i zbytečnému kabelu a užijete si tak o mnoho kvalitnějšího zvuku, než byste dokázali vykouzlit s reproduktory samotného notebooku. Při přenášení jej pouze vypneme dlouhým přidržením power tlačítka. Ozve se zvuk, spolu sním se objeví i podsvícení power tlačítka a je vypnuto. Přenášet lze v přibaleném pytlíku z velmi jemného a příjemného materiálu. Do něj se vejde i napájecí adapter, který není nijak velký, a audio kabel.

 

Hudbu si pustíte i téměř poslepu.

Párování

Samotné spárování není nijak složité. Z vypnutého stavu přidržíme power tlačítko déle než k zapnutí. Držíme až do chvíle, kdy začne power tlačítko pulsovat červeně. Pak je ta pravá chvíle na spárování se zařízením. Podmínkou je však nutnost, aby byl telefon viditelný, pak už je v seznamu nalezených zařízení vybereme Disco 2 a spárujeme. Bude-li zařízení vyžadovat heslo pro spárování, zadáme čtyři nuly (0000). Následně by měl reproduktor přestat červeně pulsovat. Jestliže se tak stane, máme spárováno a můžeme si začít užívat skvělý zvuk.

Reproduktor se mi povedl spárovat i s distribucí Linux Mint, což by nebylo až takové terno, ale fungovalo i přepínání skladeb a pause přes samotný reproduktor, který byl v jiné místnosti než počítač. Dodám, že jsem přehrával přes hudební přehrávač Banshee. Přesvědčit se můžete ve videu níže.

Promo video od výrobce Supertooth

Technické parametry a specifikace

  • Velikost/váha 182x108x70 / 553 gramů
  • Více barevných variant
  • 2 reproduktory na přední straně / 12 wattový bassový reproduktor na zadní straně

Baterie a výdrž

  • Výdrž baterie:
 – při plné hlasitostí – mezi 3 až 4 hodinami
 – při poloviční hlasitosti – 10 hodin
  • Pohotovostní režim – 1 500 hodin
  • Doba nabíjení: 2 hodiny
  • Typ baterie: NI MH power pack

Bluetooth

  • Verze 4.0
  • Bezdrátové streamování hudby A2DP
  • Vynikající kvalita zvuku
  • Dosah 10 metrů
  • Frekvence 2,4 GHz

Obsah balení

  • Disco 2
  • Nabíjecí adapter (DC 12V)
  • Jack 3,5 audio
  • Manuál
  • Cestovní vak

Za zapůjčení děkujeme společnosti RECALL s.r.o.

Graf ceny produktu Supertooth Disco 2 poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Bělík

Jsem dvaadvacetiletý student a občasný bloger, zajímající se o nové IT trendy. Primárně pracuji na NTB s Win7, na stolním PC mi běží prim. Linux Mint. Ke konzumaci obsahu spouštím Google Chrome. Ke komunikaci mi slouží GTalk, Twitter a Google+. V terénu mi PC zastupuje Galaxy Nexus. Baví mě webdesign a mobilní technologie. Udělá mi radost kde jaký Gadget!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat