Lenovo se poohlíží po RIMu

Lenovo se poohlíží po RIMu
2013-01-25T10:40:45+02:00
• 25. 1. 2013
1

Nějakou dobu je společnost Lenovo v pozadí veškerého mobilního dění. Ačkoliv zde stále působí, její zájmy se většinou upírají na Asii. Rozhodně nemohu tvrdit, že by nedokázali zaujmout. Nyní se objevují informace, že Lenovo uvažuje o větší expanzi, která by mohla vést až k částečnému odkoupení kanadského výrobce RIM, jenž stojí za smartphony BlackBerry.

Právě tento výrobce se nechal v poslední době několikrát slyšet, že v návaznosti na své finanční problémy zvažují několik scénářů, jak se rychle dostat do kladných čísel. Zatím není jasné, jakou cestou se vydají, ale jedním z plánů bylo prodávání licencí na systém BB10. Je zde i varianta související s prodejem výrobní divize, o které se začíná čím dál více mluvit. Dokonce se objevují spekulace, že by se této části firmy zbavili ihned po představení nových smartphonů na konci ledna.

Zřejmě v návaznosti na tyto informace se vyjádřila společnost Lenovo, která zvažuje expanzi i v podobě spolupráce nebo odkupu jiných firem. Konkrétně o tom promluvil finanční ředitel společnosti Lenovo Wong Wai Ming:

„We are looking at all opportunities — RIM and many others,“

Jakoby se Lenovo poohlíželo po kanadském výrobci, který by mu mohl pomoci na mobilním trhu. Současná situace není zrovna nejlehčí ani pro jednu firmu. Zatím nemůžeme tvrdit, že by se jednalo o nějakou hotovou věc, ale je tu možnost, že by si Lenovo napomohlo licencemi na BB10, nebo odkupem části společnosti RIM. Zřejmě se rozhodne ještě toto pololetí, jestli kanadský výrobce zůstane vcelku, nebo se začne rozprodat.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

 Pokud by to odoupili, tak bychom si tady v ČR pěkně dlouho počkali na první vlaštovky od Lenova :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat