Britské O2 bude prodávat telefony bez přibalených nabíječek

Britské O2 bude prodávat telefony bez přibalených nabíječek
2013-01-22T13:00:54+02:00
• 22. 1. 2013
3

Britský mobilní operátor O2 udělal zajímavý průzkum. Cílem bylo zjistit, kolik zákazníků doopravdy potřebuje k telefonu přibalenou nabíječku. V jejich prodejnách prodávali telefon HTC One X v balení bez nabíječky, ale obsahoval USB kabel sloužící k propojení telefonu s počítačem. Na skutečnost , že nabíječka není součástí balení byl zákazník upozorněn a v případě potřeby měl možnost si nabíječku dokoupit.

Společnost O2 očekávala, že 70 % zákazníků nebude nabíječku potřebovat. Výsledky průzkumu předčily očekávání. Počet zákazníků, kteří si vystačili s obsahem balení, vzrostl na 82 %. Důvod je prostý, většina zákazníků již pravděpodobně nějakou nabíječku vlastní, a tak nepotřebovali další.

Společnost O2 chtěla tímto průzkumem poukázat na skutečnost, že jen v Británii je odhadem 100 miliónů nepoužitých nabíječek, na které byly zbytečně vynaloženy výrobní prostředky. Většina z nich stejně nakonec končí na skládkách. Vzhledem k tomu, že se v Británii prodá za rok zhruba 30 miliónů telefonů, je toto číslo důvodem k zamyšlení, zdali opravdu musí být nabíječka součástí balení každého telefonu. Společnost O2 se rozhodla v tomto zajímavém počinu pokračovat a od roku 2015 chce v Británii nabízet telefony bez přibalené nabíječky. Dle mého názoru se jedná o výborný nápad, který by měl být rozšířen i do ostatních zemí. Přeci jen jde o naše životní prostředí.

Zdroj: mobileburn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Lukáš Kadletz

22. 1. 2013, 20:27

Já s tím souhlasím. Nyní má velká většina telefonů stejné rozhraní a to micro USB, tento standard má vždy stejné napětí a to 5V, jen maximální odběr se může lišit (500 – 1000mA), takže tuto možnost určitě vítám a těším se, až ji budou aplikovat i prodejci v ČR.

Já s tím tedy vůbec nesouhlasím, často měním mobilní telefony a pokaždé mám nabíječku. A pokaždé ji používám. Každý telefon má nabíječku s jiným napětím. 

Dříve to taky bylo. Dnešní telefony mají nařízeno od EU mít microUSB konektor, který má normované napětí 5V. Rozdíly jsou akorád v proudových hodnotách, které mají vliv akorád na rychlost nabíjení. Výjimkou je Apple, který ovšem nabízí originální redukci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat