ROOT: Lion Jelly Bean 4.1.2 ROM pro Galaxy S II

ROOT: Lion Jelly Bean 4.1.2 ROM pro Galaxy S II
2012-12-25T13:00:26+02:00
• 25. 12. 2012

Zdroj: Google

4

Rozhodl jsem se pro vás otestovat další povedenou custom ROM, která vychází ze sestavení XXLSJ, jež nedávno uniklo v podobě testovací ROM s Jelly Bean 4.1.2 pro Galaxy S II. Lion ROM používá nové grafické rozhraní TouchWiz UX, které je obsaženo v modelech Galaxy S III a Note II.  Jedná se o rootnutou verzi, ve které je k dispozici hned několik zajímavých funkcí. Lion ROM funguje velice svižně a bez zamrzání. Za dobu, co ji testuji, jsem zatím nenarazil na problém, který by bránil pohodlnému používání telefonu.

Ihned po instalaci si můžete všimnout poněkud jiného zobrazení. To je dané implementovaným Bravia engine, který se stará o výraznější a ostřejší podání obrazu, jež je opravdu znát. Nevýhodou může být místy rozostřené písmo. Je to možná jen otázkou zvyku a také je třeba si pohrát s výběrem správného fontu. Velice příjemnou funkcí je „Louč“, kterou lze aktivovat při zamčené obrazovce. Pokud si tedy potřebuje rychle posvítit, stačí stisknout tlačítko „Home“ a rozsvítí se přisvětlovací dioda fotoaparátu.

Další povedenou funkcí je tzv. Multi-Window režim, díky němuž můžete na displeji svého telefonu používat dvě různé aplikace pod sebou a přepínat se mezi nimi. Mezi další vychytávky pak patří pop-up webový prohlížeč, postranní vysouvací lištička s nabídkou aplikací,  hodiny a kalendář z Androidu 4.2, aplikace AC!D audio, aplikace Sony Walkman a mnoho dalšího. Právě přehrávač Sony Walkman je opravdu povedený. Možnosti nastavení výsledné kvality zvuku jsou opravdu bohaté a potěší ucho každého audiofila.

V této ROM také naleznete vedle stávající kamery i novou kameru z Androidu 4.2 s funkcí Photo Sphere, nicméně tato funkce stále nefunguje korektně a při renderingu zamrzá. Rozhodl jsem se tedy pátrat a našel jsem fungující balík aplikací, které naleznete ve verzi Android 4.2 včetně Photo Sphere. I tak ale výsledky nejsou nikterak závratné a jedná se spíš o nedodělek. Pro vyzkoušení ale poslouží dobře.

Tak, to bylo malé představení funkcí a nyní k instalaci. Je potřeba nejprve upozornit na to, že vše děláte na vlastní nebezpečí, a pokud nemáte v této oblasti dostatečné zkušenosti, raději se do instalace nepouštějte. Pokud tedy máte na svém Galaxy S II root, stačí jen zkopírovat instalační soubor na SD kartu a telefon uvést do recovery módu. Zde před instalací proveďte v recovery tradičně wipe data / factory reset a wipe cache. Následně nainstalujte ROM. Po dokončení instalace telefon restartujte. Pak již bude bootovat do nově nainstalovaného systému. Pokud budete chtít vyzkoušet balík aplikací Android 4.2, budete tak muset opět učinit přes recovery. Telefon restartujte, v recovery vyberte možnost instalovat zip soubor z karty, vyberte archiv Android 4.1 to Android 4.2 a nainstalujte.

Instalační soubory:

Podívejte se také na video a galerii screenshotů pořízených z této ROM.

Screenshoty z Lion ROM Jelly Bean 4.1.2

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Zdravim, taky bych prosil o lepší postup… tento co je tu, tak moc po povrchu :-( a není zcela jasný :-(

Dobry den, dal jsem nejdriv pres odin do PDA kernel i9100XXKSHrooted,tar, vse probehlo, pak po trojhmatu davam apply update from external storage a dam tuto rom Lion, ale napise to signature verification failed..
Co delam spatne nebo jak na to? dekuji

tak uz jsem to vyresil, domnival jsem se ze tim souborem i9100XXLSJrooted.tar ziskam i root telefonu, ale to asi ne, rootnul jsem ho pak, pote uz instalace sla. Akorat mi nejdou Kies, porad pise Probiha pripojovani…

Roman Rancev

9. 1. 2013, 13:44

Dobry den  muzete jsem dat nejaky podrobnejsi navod jak mam provest
ROOT: Lion Jelly Bean 4.1.2 ROM děkuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat