Qualcomm představuje nové čipy NFC

Qualcomm představuje nové čipy NFC
2012-12-11T16:12:42+02:00
• 11. 12. 2012

Nový čip, který byl nazván QCA1990, se k výrobcům dostane až v prvním čtvrtletí roku 2013. Jelikož také chvíli trvá, než se nové věci dostanou do prodeje, tak my uživatelé se ho dočkáme až ve třetím čtvrtletí příštího roku. Tento nový NFC čip je o polovinu menší a spotřebuje mnohem méně energie než předchozí typ. Těmito specifikacemi se tedy stává jasnou volbou do budoucnosti.

„Qualcomm Atheros věří, že NFC bude dalším klíčovým prvkem pro obohacení zážitku pro spotřebitele smartphonů a tabletů. Pokud spotřebitelé budou nadále přijímat funkce, jako jsou mobilní platby a bezkontaktní výměna dat, Qualcomm chce být v čele.“ – David Favreau, viceprezident pro řízení produktů Qualcomm Atheros.

Je tu však jedna otázka. A to ohledně budoucnosti této technologie. U nás v České republice se tolik nerozběhla, i když stále stoupají čísla obchodů, kde můžete NFC využít. Nemluvím o USA, kde je to už skoro na denním pořádku. U nás tomu tak prostě není. Je to škoda, jelikož podle mě je to o hodně pohodlnější než vytahovat peníze z peněženky a drobné vracet zpátky. Tedy aspoň na malé nákupy. Používáte, či jste aspoň jednou zkusili technologii bezkontaktního placení?

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat