Naučte se nové písmo Comenia script s aplikací od Samsungu

Naučte se nové písmo Comenia script s aplikací od Samsungu
2012-12-22T13:30:01+02:00
• 22. 12. 2012

Jihokorejská společnost Samsung přichází velice rychle s odpovědí na nově představený typ písma s názvem Comenia Script, jehož využití je především jednodušší. Je také vhodné pro žáky s poruchami psaní.

Všichni majitelé tabletů od firmy Samsung včetně telefonů Galaxy Note a Note II mají nyní možnost si stáhnout zdarma speciální aplikaci s názvem Comenia Script, pomocí které budou moci nacvičovat psaní tohoto nového typu písma. To bylo nedávno schváleno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jako alternativní písmo pro výuku na základních školách.

„Jsem velice rád, že jako první výrobce mobilních zařízení můžeme našim domácím zákazníkům nabídnout aplikaci, která doplňuje klasickou výuku psaní na základních školách a otevírá tak další oblast využití přístrojů Samsung, zejména pak těch, které používají stylus S-Pen,“ řekl Jan Vaníček, Content Manager lokálního zastoupení společnosti Samsung Electronics

Samotná aplikace umožňuje přepínání tahů pro leváky a praváky, dále nabízí celkem šest aktivit. Ty jsou zaměřeny na učení jednoduchou formou se zaměřením na zábavu. Děti si osvojí tvary nové psací abecedy, včetně číslic a matematických znaků v těchto níže zmíněných aplikacích.

  • Hra s motýlem – obtahování předkresleného písmena s grafickou nápovědou
  • Duhové písmeno – obtahování předkresleného písmena s grafickou nápovědou
  • Písanka – elektronická verze klasické papírové písanky
  • Skládání slov – učení skládání slov a vět
  • Abeceda – procvičování psaní celých slov z devíti různých oblastí
  • Tajenky – vyplňování jednoduchých tajenek na základě obrázků

 

„Pomocí tabletu lze procvičovat psaní doma i na cestách různou formou, od nejjednodušší po složitější. Stylus S-Pen navíc umožňuje přiblížit se citlivému psaní, včetně tlaku na pero. Aplikace Comenia Script není určena pouze pro děti, mohou ji využít všichni, kteří by se chtěli naučit jednoduché a čitelné psací písmo. Přála bych si, aby se psaní stalo od této chvíle zábavou,“ řekla Radana Lencová, autorka písma Comenia Script

Aplikace je k dispozici ke stažení z portálu SamsungApps v tomto odkazu.

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat