Nexus 7 3G a běžné telefonní hovory? Proč ne XDA

Nexus 7 3G a běžné telefonní hovory? Proč ne [XDA]
2012-12-22T15:00:44+02:00
• 22. 12. 2012
1

Pří představení Nexusu 7 mnozí žasli a upřímně mohu říci, že jsem patřil mezi ty, kteří jej museli hned mít. Dnes jsem relativně spokojen s WiFi verzí. Ovšem Google a Asus vyslyšeli prosby zákazníků a přinesli jim 3G verzi, aby se nemuseli spoléhat jen na WiFi připojení.

Ačkoliv poslední model disponuje možností využívat mobilní data, tak nemůžete běžně volat. Je to celkem pochopitelné, kdo by chtěl držet u ucha sedmipalcové zařízení, že? Některým to asi nevadí, nebo jim stačí handsfree. Bohužel prozatím nebyl způsob, jak volat z Nexusu 7 3G.

Samozřejmě nepočítám aplikace jako Skype a podobné. Ty lze využít i na běžné WiFi verzi. Nyní vývojáři z XDA Developers začali zkoumat možnost, jak přinést běžné telefonní hovory na tento tablet. První zjištění potěší asi mnohé. Ve výbavě byl nalezen chipset Intel (Infineon) XMM6260, který obsluhuje 3G. Ovšem tento kousek techniky je obsažen v mobilech Lava XOLO X900, LG-P920, LG-P925, Samsung Galaxy Nexus atd.

To znamená, že je zde možnost běžného volání. Začalo zkoušení a testování. První přišel na řadu test poslání SMS zprávy. Využili k tomu aplikaci mms.apk, která pracovala téměř dokonale. Pouze samotné MMS zprávy způsobují pád aplikace. Další na řadu přišla aplikace Číselník (Dialer), kde stačilo upravit framework-res.apk a to přímo soubor bools.xml. Díky tomu získali běžnou aplikaci pro vytáčení phone.apk.

Mohl bych pokračovat výčtem malých úspěchů, ale jak sami autoři říkají, vše je ve stavu vývoje. Tudíž budou potřebovat nějaký čas na doladění všech možností. Možná je předčasné se radovat, ale zřejmě se jim to podaří, jelikož hardware existuje, ale jen software není uzpůsoben. Zřejmě nakonec nebudete potřebovat ani mobil a Nexus 7 3G bude stačit na vše.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat