Meteor Aladin: předpověd počasí ve vašem Androidu

Meteor Aladin: předpověd počasí ve vašem Androidu
2012-12-23T12:30:42+02:00
• 23. 12. 2012

Z dílny českých vývojářů Androworks vzešla další velice povedená aplikace zaměřená na sběr a zobrazení užitečných dat o počasí, která nese jméno Meteor – Aladin. Jako již velice úspěšná aplikace Meteor – meteoradar ČHMÚ i tato je oficiální aplikací Českého hydrometeorologického ústavu, se kterým vývojáři spolupracují a jenž je dodavatelem radarových dat a informací o počasí.

Aladin je aplikace, která přináší podrobné informace o povětrnostních podmínkách v místě, v němž se zrovna nacházíte. Díky pozici zaznamenané GPS modulem, či datovou sítí budete mít podrobné informace vždy po ruce. Aplikace přináší přehledné zobrazení aktualizovaných meteorologických dat, včetně výhledu na dalších 48 hodin.

Aladin se velice příjemně ovládá. Horní statický panel ukazuje všechny aktuální hodnoty. Máte tedy přehled o tom, jaká je aktuální teplota v místě, kde se právě nacházíte, včetně teploty pocitové, dále pak o aktuální rychlosti větru, vzdušné vlhkosti, aktuálním tlaku vzduchu a množství oblačnosti.

Ve spodní části pak můžeme přepínat mezi jednotlivými výše popsanými daty a sledovat graficky znázorněné hodnoty.  K dispozici je také časová osa, která nám ukazuje, jaký můžeme očekávat vývoj počasí během následujících dvou dní. Prstem můžete pohybovat posuvníkem na této časové ose a v horní části se budou zobrazovat předpokládané hodnoty pro daný časový úsek.

Co se týče výběru oblasti, pro kterou se mají informace zobrazovat, tak zde máte dvě možnosti. Buď ponecháte automatické zobrazení dle aktuální polohy, nebo můžete provést manuální výběr podle města, a pak se mezi jednotlivými místy přepínat. Máte-li v telefonu nainstalovány i další aplikace z dílny Androworks, kterými je již zmiňovaný Meteoradar a dále pak Sněhové zpravodajství, můžete mezi nimi pohodlně přepínat přímo v prostředí aplikace.

logo-app Meteor (Počasí) » Aladin Androworks Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat