LG chce zastavit prodej Galaxy Note 10.1

LG chce zastavit prodej Galaxy Note 10.1
2012-12-28T11:25:02+02:00
• 28. 12. 2012
1

Samsung se stává až příliš velkou firmou, do které se poměrně jednoduše trefuje. Aspoň to tak vypadá, když se podíváte na všechny firmy, které se snaží zastavit prodeje jeho produktů. Mezi ty úspěšnější patří Apple a to díky svému patentovému portfóliu. Nyní se do korejského výrobce pouští i LG, které chce zastavit prodej Galaxy Note 10.1.

Žaloba byla podána ve středu tohoto týdne v Jižní Korei a je zaměřena na porušení patentu, který se týká zobrazovacích úhlů displeje. Cílem žaloby není vyzískání obrovského odškodnění, ale úplné zastavení prodeje. Navíc je požadována částka 1 miliardy Wonů za každý den, kdy se bude tento tablet prodávat. V přepočtu se jedná o 934 000 dolarů.

Problém má být ve spojení LCD panelu a Wacom digitizéru, což je využíváno pro přesné kreslení ve spojení s S Pen. Samozřejmě se ale hlavně jedná o široké pozorovací úhly. Je to poměrně zajímavý postup LG, když si vezmeme, že sama společnost nenabízí podobný produkt. Není zatím jasné, jestli opravdu došlo k porušení nějakého patentu. Na druhou stranu obě firmy soupeří i na poli výroby displejů.

Samsung se ohradil proti této žalobě tvrzením, že se jedná o neopodstatněnou žalobu. Nejedná se o jediný krok a Samsung se rozhodl opět pro protiútok. Podal žalobu na porušení 7 patentů firmou LG Display, které mají být zneužívány u LCD displejů. V tuto chvíli je těžké tvrdit, na které straně je pravda, ale soudní spory se mohou táhnout i léta. Zatím se nemusíme obávat nějakého zastavení prodeje v Evropě. Ostatně se jedná již o starší model a Samsung asi plánuje uvedení nové generace.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ještě že ho už mám :D A fakt nevím co LG tím zamýšlí, kdyby chtěli jenom prachy tak pochopím…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat