Dva tablety od HTC bez Andoridu?

Dva tablety od HTC bez Andoridu?
2012-12-22T09:28:19+02:00
• 22. 12. 2012
3

Ať se nám to líbí, nebo ne, tak Samsung drtí HTC ve světě mobilů se systémem Android. Bohužel to přivedlo tchajvanského výrobce k finančním problémům, ale samozřejmě za těmito problémy nestojí jen korejský konkurent. HTC se proto rozhodlo ke zrušení několika modelů na další rok, ale zjevně nezruší některé novinky.

Bloomberg nyní vydal zprávu, která napovídá, že se HTC chce zaměřit více na systémy od Microsoftu. Tentokrát se ale nebude jednat o mobily. Velký návrat této společnosti na tabletový trh bude zřejmě realizovaný skrze systém Windows RT. Dle analytické společnosti se objeví rovnou dva modely, které se budou lišit převážně rozměrem displeje.

Menší sedmipalcová varianta by dokonce mohla mít funkci telefonování, čímž by se prakticky jednalo o největší mobil se systémem z Redmondu. Už na základě verze systému je jasné, že tablet bude asi postaven na ARMu. S největší pravděpodobností bude použit procesor od Qualcommu.

Tablet Flyer

Větší varianta již nebude mít možnost telefonování, ale za to nabídne dvanáctipalcový rozměr displeje. Bohužel to je vše, co zatím bylo prozrazeno Bloombergem. U většího modelu netušíme, jestli bude využívat ARM architekturu. Samozřejmě se nejedná o hotovou věc a vše vychází z informací, které mají analytici k dispozici.

HTC musí najít sektor, kde si zajistí úspěch. Jestli jsou Windows tablety to pravé, zatím nevím. Rozhodně by se mohlo jednat o zajímavý pokus, ale firma by musela nabídnout přijatelnou cenu. Chtěli byste tablet od HTC se systémem z Redmondu?

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

cokoliv s Windows je cesta do pekel…

já si naopak myslím, že by jim to mohlo dál pomáhat… flyer úspěšný nebyl… co by ale taky kdo moh čekat od tabletu s telefonním systémem a ještě horší sense nadstavbou… tu už snad na windows nedostane…;)

jestli to bude s Windows tak to je další hřebík do rakve HTC

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat