X Phone z dílny Motoroly a Googlu?

X Phone z dílny Motoroly a Googlu?
2012-12-22T00:30:50+02:00
• 22. 12. 2012

Když  Google koupil Motorolu, tak vznikl doslova svatý grál v podobě smartphonu Nexus ze společné dílny. Bohužel jsme byli ihned zchlazeni tím, že Google zatím nechce zasahovat do nabídky mobilů. Dnes mohu říct, že spousta fanoušků čeká na takové zařízení, ale za poslední dobu tomu nic nenasvědčovalo.

Neustále škrty v Motorole spíše značí, že si Google chce vytvořit malou dílnu na několik modelů pro specifické trhy. Při posledním představení řady Razr pro americký trh bylo vidět, že se nový majitel nebude držet stranou. Bylo evidentní, že se vytváří nová strategie, která nebude lpět na extrémním výkonu, ale spíše se zaměří na delší výdrž na jedno nabití.

Larry Page nedávno řekl v jednom rozhovoru, že mobil ze společné spolupráce obou firem není plánován v nějakém horizontu. Prozatím se neseznámili s celým chodem výrobce mobilů, a proto nebyl čas na vytváření nějaké novinky. Tomu bych i věřil, jelikož se Google zaměřil na porcování firmy a její ořezávaní.

Wall Street Journal se dostal k informacím, které přináší pravý opak toho, co nám třeba Larry tvrdí. Údajně se začalo pracovat na mobilu jeden měsíc od koupě Motoroly. Smartphone je znám ve firmě jako X Phone (X jako animace u startu Androidu?) a nemá se jednat jen o další Nexus v řadě. Ve skutečnosti se slovo Nexus neobjevuje ani v jednom zdroji, ale to nyní ničemu nevadí.

X Phone by se měl vyrovnat kvalitou zpracování iPhonu a to není vše. Údajně se na něm pracuje tak intenzivně jen proto, aby se stal přímou odpovědí na jablečný mobil a stal nepopiratelně tím nejlepším. V tuto chvíli ještě není dokončen a asi vývoj bude pokračovat několik měsíců. Očekává se uvedení na konci roku 2013. Některé informace nasvědčují i tomu, že se úsilí obou společností upírá k tomuto projektu. Dokonce se měl připojit i Lion Ron, což je Google Product Manager, který se zasloužil převážně u aplikace pro focení.

Projekt X Phone mohu zařadit k těm pravděpodobným, jelikož se mi vše zdá jako logické řešení, ale na druhou stranu to může být kachna, kterou spolkl obr jako Wall Street Journal. Samozřejmě mohu jen doufat, že se Googorola konečně pochlapí a my spatříme krále smartphonů s čistým Androidem a pořádnou dávkou energie.

Zdroje: slashgear.com, ubergizmo.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat