Dočkáme se tabletu od Nokie již příští rok?

Dočkáme se tabletu od Nokie již příští rok?
2012-12-23T15:00:18+02:00
• 23. 12. 2012

Jistě jste se mohli dozvědět z různých zvěstí kolujících na internetu, že Nokia již nějaký čas plánuje uvést 10″ tablet s operačním systémem Windows RT. Zatím zůstávalo jen u spekulací, které ale nyní začínají nabývat reálnějších obrysů. Na serveru Digitimes se objevily informace, že by Nokia mohla tento tablet představit již příští rok na barcelonském kongresu MWC 2013.  Tablet od Nokie je vyvíjen ve spolupráci se společnostmi Qualcomm a Compal Elektronics, což dává za pravdu i informacím z kraje letošního roku, kdy byly potvrzeny první spekulace o technické specifikaci. Jednou z nich byla ta, že by tento tablet měl být poháněn dvoujádrovým procesorem Snapdragon S 4.

Původním záměrem Nokie bylo začít s výrobou a uvedením testovacích kusů na trh již v prvním čtvrtletí tohoto roku. Nakonec ale z těchto plánů sešlo. Hlavním důvodem bylo uvedení tabletu Microsoft Surface a systému Windows 8/RT. Právě zmiňované Windows RT pro tablety zatím nesplnily očekávání ve smyslu odpovídající poptávky, a tak je čekání na prodejní výsledky, a s tím spojené oddalování uvedení tohoto tabletu na trh, pochopitelné. Bližší specifikace tohoto modelu zatím nejsou známy, ale lze předpokládat, že se dočkáme stejně precizního zpracování, jako u klasických Lumií.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat