ZTE Apache nabídne největší výkon

ZTE Apache nabídne největší výkon
2012-11-26T15:07:40+02:00
• 26. 11. 2012
4

Před necelým týdnem jsem vám napsal o novém procesoru z dílny Samsungu, který nabídne kombinovanou technologii a až 8 jader. Nyní tu zřejmě máme protivníka z jiného konce spektra výrobců, který proti korejské bestii vytáhne do boje. Tentokrát se nejedná jen o nějaké specifikace procesoru, ale o nový smartphone z dílny společnosti ZTE.

Ten nese prozatím název Apache a zdá se, že se bude obsahovat jeden z nejmodernějších procesorů na trhu. Pokud očekáváte velké firmy jako Qualcomm nebo Nvidia, tak vás zklamu. Za vším bude stát výrobce MediaTek, který se objevuje spíše v levnějších modelech, ale tentokrát nabídne výkon hodný krále. Nový procesor zatím nese název MT6599.

Jeho hlavní předností bude využití 28nm technologie pocházející z dílny TSMC. Jádra již budou typu Cortex-A15 a v tuto chvíli si asi říkáte, že Samsung má nyní navrch hlavně se svými čipy Exynos 5250 nebo 5450. Tentokrát možná předstihne menší výrobce velkého giganta, jelikož ZTE Apache asi nabídne celkem 8 jader, což by z něho činilo krále výkonu.

V tuto chvíli nejsou informace kolem novinky od ZTE nijak specifické, ale displej bude samozřejmě FullHD, jelikož je to nový trend na rok 2013. Dále nabídne 13MPx zadní kameru a kompletní podporu 3G a LTE sítí. Zřejmě se bude vyrábět pro globální trhy a nezůstane jen v Asii. Nyní je ovšem otázka, jestli ZTE uspěje. Už tento rok jsme si mohli všimnout, že se dokáže opozdit s ohlášenými modely, ale pokud by se vše podařilo, tak by jako první výrobce mohl představit nejvýkonnější smartphone světa. Bohužel je mi líto, že se vydává touto cestou. Raději bych slyšel klidně o dvoujádrovém mobilu s HD displejem a výdrží na jedno nabití atakující 4 dny používání. Je to škoda, ale snad se nějaký výrobce odhodlá.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

zatim máme mobil s 3600mAh evolve gladiator nebo 3300mAh motorola Razr Maxx

nebo bude novinka a bude mit 5500mAh ale to asi nikdy mobil nebude mit

třeba bude baterie mit 3500mAh nebo i 4500mAh co my víme

Boris Böckl

26. 11. 2012, 23:43

Dobrý den,

děkuji za Váš příspěvek a novou informaci, avšak mohl byste už prosím zanechat té problematiky s baterkou? Je to celkem otravné číst to ve Vašich ,,bleskovkách“ po několikáté.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat