Používáte krabičku od mobilu jako stojan? Pozor, Apple má patent !!

Používáte krabičku od mobilu jako stojan? Pozor, Apple má patent !!
2012-11-09T11:00:18+02:00
• 9. 11. 2012

Lidským nápadům se meze nekladou a někdy můžeme vymyslet jednoduché řešení, které nám dostačuje a hlavně nám pomáhá. Možná jste si již podomácku udělali z krabičky od mobilu nebo tabletu stojan nebo dock pro vaše zařízení.

Asi nejste jediní, jelikož na Youtube najdete spoustu návodů na to, jak pomocí nože udělat z původního obalu mobilu něco užitečnějšího. Na jeden takový návod se můžete podívat na videu níže. Pomocí pár zásahů lze udělat stojan nebo dobíjecí dock z původní krabice pro iPad mini.

Zjevně podobně uvažovaly i hlavičky v Applu a přišly s nápadem, jak využít krabičku od iPhonu. Ta je dostatečně malá na to, abyste ji mohli nosit s sebou. Tak proč ji nevyužít i trochu jinak? Přímo se nabízí, aby se proměnila v dock pro iPhone. Asi si řeknete, že je to jen o nápadu a rozhodně není ojedinělý.

V minulém roce si společnost z Cupertina podala patentovou přihlášku, která byla v těchto dnech uveřejněna patentovými úřady. Zatím nebyla schválena, ale ze samotného obrázku lze jednoduše pochopit, čím se zabývá.

Pokud by došlo ke schválení, s čímž se dá u amerického úřadu počítat, tak se asi pár lidí dostane do hledáčku Applu za to, že veřejně publikují návody, jak si něco takového udělat doma. Není to trochu moc? Rozhodně si nemyslím, že by takový patent měl někdy přejít v platnost. Již jsem viděl mnohá videa, na kterých si kutilové udělali vlastní dock.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat