Google po 2,5 letech opraví chybu v Androidu – bude verze 4.2.1?

Google po 2,5 letech opraví chybu v Androidu – bude verze 4.2.1?
2012-11-23T15:30:17+02:00
• 23. 11. 2012

Žádný mobilní operační mobilní systém není bez chyb, a to zajisté platí i o Androidu. Někteří si stěžovali na bezpečnost, a tak se do Androidu 4.2 dostala ochrana proti závadným aplikacím. Samozřejmě podobné záležitosti mají přednost, ale nyní se ukázalo, že Google jde po řešení všech chyb.

Například nyní se po dvou a půl letech ozval pod jednou hlášenou chybou, že bude v následujícím opravném balíčku vyřešena. Týká se velmi malého spektra uživatelů, kteří zaznamenali problém v připojováním se na Wi-Fi, která nesla specifické vlastnosti.

Android se totiž nemohl připojit na router, který vyžadoval webovou autorizaci a sám se tvářil jako otevřený. Bez přihlášení jste se nemohli dostat na internet, ale problém se skrýval v tom, že systém nemohl nalézt samotnou doménu pro přihlášení. Při zadání přesné IP adresy navíc došlo k přesměrování na původně zadávanou adresu, díky čemuž jste se opět nepřihlásili. Prostě zde byla chyba. Sice se nedotýkala takového množství uživatelů, ale i tak nebyla řešena po velmi dlouhou dobu.

Nyní se konečně ozval člověk z Googlu s vyjádřením, že v následující aktualizaci bude vše napraveno. Nejedná se samozřejmě o Android 4.2. Pravděpodobně můžeme očekávat v brzké době verzi 4.2.1, na kterou čekají mnozí i dnešní majitelé smartphonů.

Zeptali jsme se našich čtenářů, jestli jsou spokojeni s novou verzí, ale odpovědi se různily. Někteří zaznamenali nárůst výkonu a jiní sekání nebo ne příliš plynulý chod. Rozhodli se v Googlu nyní zapracovat co největší množství oprav a vyladit systém na maximální úroveň? Mnozí budou rádi, když se dočkají během prosince, nebo ledna nějaké opravného balíčku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat