Flexibilní displej neznamená ohebný mobil – důkaz místo slibů

Flexibilní displej neznamená ohebný mobil – důkaz místo slibů
2012-11-23T14:00:20+02:00
• 23. 11. 2012

Již několik let se mluví o flexibilních displejích a mnozí lidé stále věří, že budou osazeny do ohebných mobilů. Bohužel to tak vůbec nebude. Plány na jejich využití jsou mnohem skromnější, ale na druhou stranu se i přesto bude jednat o menší revoluci.

Současné displeje jsou většinou rovné, a proto se tomu musí uzpůsobit i samotný mobil. Novinka v zásadě umožní experimentování s tvarem mobilu, ale také například nabídne velmi tenké rámečky. V tomto ohledu jsme si mohli všimnout pokroku u stávajících technologií, ale využití je poměrně limitováno. Kromě atypického tvaru je tu jedna obrovská výhoda, která se dá jednoduše popsat jako odolnost. Pokud vám dnes mobil spadne nešikovně na zem, tak to většinou odnese celý displej a je nutná výměna. Nyní se podívejte, jaký je rozdíl v tom, jestli bušíte kladivem do normálního a do flexibilního displeje.

Na videu je k vidění prototyp od Samsungu, který je zatím znám jako Galaxy Skin Flexible AMOLED. Z popisu videa jsou patrné i základní specifikace, ale ty v tuto chvíli nejsou nikterak důležité. Hlavní je to, že se nebudeme muset bát ani o displej, jelikož vydrží poměrně nepěkné zacházení. Chtěli byste nyní smartphone s flexibilním displejem?

 Abych uspokojil i ty, kteří touží po ohebném mobilu, tak jsou zde plány na jejich produkci. Bohužel si budete muset počkat několik let, jelikož současné technologie neumožňují jejich masovou produkci. Navíc je tu problém v únavě materiálu. V tuto chvíli výrobci neumí vytvořit jakýkoliv kus technologie, který by splňoval standardy a zároveň vydržel namáhání po dobu dvou let.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat