Odemkni mobil dlaní

Odemkni mobil dlaní
2012-11-05T14:10:41+02:00
• 5. 11. 2012
2

Bezpečnost mobilů zřejmě nebude nikdy dokonalá, čehož si můžeme všimnout například u odemykání pomocí tváře. Tuto funkci najdete například u Androidu 4.x a již první hrátky objevily nedokonalost tohoto přístupu – šel obelhat například pouhou fotografií.

Samozřejmě i tento způsob se nějak zdokonaluje, ale není to nikdy stoprocentní. Na nedávném veletrhu CEATEC byla představena nová metoda, která opět využívá kameru, ale tentokrát tu zadní. Je jedno, na jakém mobilu byla bezpečnostní aplikace demonstrována. Hlavní je, že například k odemknutí smartphonu stačí zamířit kamerou na dlaň.  Nyní se můžete podívat na krátkou ukázku toho, jak tento systém funguje.

Ačkoliv jste mohli vidět, že zařízení cizí ruku identifikovalo jako neznámou a mobil se neodemkl, ani tento způsob není nejbezpečnější. Jedná se o zajímavé využití části těla, kterou nemáte na každé fotografii. Více se k tomu nedá říct. Pokud by měl mobil identifikovat svého majitele na základě biometrických údajů, tak by muselo dojít ke kombinaci vícero faktorů. Například se usmějete, pak předložíte dlaň a nakonec ještě zamrkáte.

Dělám si samozřejmě legraci, ale mobily zatím nebudou moci svého majitele stoprocentně identifikovat tímto způsobem. Takže stále zůstává ve hře starý dobrý PIN. Jak chráníte svá data v mobilu vy?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Staci gesto (je to asi nerychlejsi) a proti otravnejm lidem to staci, kdyz mi ho nekdo slohne, tak bud na dalku zablokuju popripade wipnu, nebo najdu. Ale pokud ma zlodej aspon trochu brain tak da hned tovarko a nemame sanci :)

Jan Polášek

5. 11. 2012, 19:29

no, nechráním, na lock screenu mám jen slider a jinak mám samozřejmě na SIM kartě mnoha místný PIN.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat