Apple jde po Galaxy Nexusu a dalších 17 zařízeních

Apple jde po Galaxy Nexusu a dalších 17 zařízeních
2012-11-07T15:00:01+02:00
• 7. 11. 2012
1

Ještě  pořádně neskončil jeden soud a už se plánuje další. Apple začíná hledat a doplňovat žalobu, která se bude řešit až v roce 2014. To ovšem neznamená, že má čas, a tak jeho právníci pracují na plné obrátky. Nebudu vás zatěžovat zbytečnými informacemi o tom, kdo má jaké patenty v rukávu. Stejně v tuto chvíli není ani dostatek informací, co přesně bude cílem dalšího sporu.

Zajímavostí je ale to, že Apple chce přidat do nového sporu 17 dalších zařízení. Opět nic neobvyklého, ale důvod, který byl vznesen, je poněkud zarážející. Do nového sporu byla přidána zařízení, která jsou schopna pracovat se stylusem. V tomto případě nezáleží na tom, jestli jsou dodávaná přímo s ním, nebo s ním jen dokáže dané zařízení pracovat. Týká se to hlavně nové série Note. Mně se to zdá aspoň divné, jelikož iPad nemá stylus a sám Steve Jobs řekl: „Kdo by chtěl stylus…. ňah…“.

Samozřejmě se do hry snaží vtáhnout i Galaxy Nexus, který je společným dílem Googlu a Samsungu. V tomto případě to má být kvůli systému Android Jelly Bean. Bohužel Apple nepodal bližší informace, ze kterých se dozvěděli, které patenty mají být porušeny. Jako odvetu chce Samsung do sporu dostat iPhone 5, ale zde opět nejsou bližší informace. Můžeme jen odhadovat, že zde půjde o patenty na konektivitu.

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jak jinak. O Applu se už ohledně patentů snad týden nepsalo, tak musel přijít s něčím novým. Už je to trapné. Hlavně to že v roce 2014 se budou projednávat modely z rok 2011 a 2012. 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat