Sony pokračuje v ořezávání

Sony pokračuje v ořezávání
2012-10-22T14:22:57+02:00
• 22. 10. 2012

Zanedlouho si asi nikdo nevzpomene na společnost Ericsson. Jen pro připomenutí, byla odkoupena a postupně pohlcena firmou Sony, která dnes pokračuje ve výrobě smartphonů. Bylo známo, že původní švédský výrobce měl nemalé finanční problémy, které se nyní Sony snaží napravit. Možná jste si toho ani nevšimli, ale dnes již nenajdeme obyčejné mobily spadající do kategorie featurephonů od tohoto výrobce.

To byl jeden z výsledků restrukturalizace a postupné záchrany výroby. Firma se kompletně zaměřila na smartphony s operačním systémem Android a zatím musíme uznat, že se postupně zlepšuje. Nedávno došlo k přestěhování ředitelství do Tokia, o čemž jsme vás samozřejmě informovali. Původně bylo ohlášeno, že počet zaměstnanců se zredukuje o 10 000.  Už při stěhování do Japonska došlo k redukci 1 000 pracovních míst a nyní dochází ještě větším škrtům.

Přímo v Japonsku společnost propustí 2 840 zaměstnanců a zatím to není konec. Ještě do konce tohoto roku má být uvolněno přes 2 000 míst. Bohužel se to netýká pouze mobilní divize a tyto velké škrty se dotknou i divize pro výrobu objektivů, kam spadá výroba i pro mobilní telefony. Zde jsou plány na propouštění až do března 2013. Toto by mohlo výrazně zdržet produkci nových senzorů RGBW, které již nyní nabírají zpoždění, jelikož se vyskytly problémy při výrobě. Snad se nové kamery dostanou brzy do výroby a my si budeme moci vyzkoušet záznam videa v HDR.

Podle slov vedení se musí tyto kroky učinit, byť nejsou oblíbené. Vše je zaměřeno na záchranu mobilní divize, ačkoliv se již nyní začínají dotýkat celé společnosti. Vše zatím vypadá dobře a Sony by mohla tuto těžkou dobu přežít. Jen si musíme uvědomit, že v současnosti není mnoho výrobců smartphonů, kteří by neměli finanční problémy.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat