Galaxy Premier je Nexus s pořádnou aktualizací

Galaxy Premier je Nexus s pořádnou aktualizací
2012-10-22T14:23:23+02:00
• 22. 10. 2012

Samsung má zřejmě stále nějaké plány se svým modelem Galaxy Nexus, který byl vyroben pro Google. Novinka se jmenuje Galaxy Premier a již jsme vám o ní říkali. Zde se dokonce uvažovalo, že by se mělo jednat o druhou generaci Nexusu. Nyní se již tuší, že do tohoto programu nebude zařazen a najde si svou cestu do obchodů s Androidem 4.1 Jelly Bean a nástavbou TouchWiz.

Nejnovější informace odhalují samotnou výbavu. Původně se čekalo, že Samsung vloží do novinky vlastní procesor, ale nakonec se bude jednat o pořádnou aktualizaci. Původní Galaxy Nexus má procesor TI OMAP 4460 s taktovací frekvencí 1,2 GHz a grafiku PowerVR SGX540. V případě procesoru zůstane věrný Texas Instruments, ale bude se jednat o OMAP 4470 1,5 GHz. U grafiky dojde k povýšení na PowerVR SGX544 a můžeme jen připomenout, že PowerVR SGX543 je použit u nejnovějšího iPhonu 5. Zde zaznívají informace, že tento nepatrný rozdíl v číslovaní znamená, že Premier má 2,5x větší grafický výkon.

Displej by měl zůstat stejný, a tak se asi můžeme těšit na smartphone bez tlačítek. Bohužel Samsung nyní neplánuje žádnou událost, takže nemůžeme odhadnout, kdy se vlastně Galaxy Premier GT-i9260 ukáže. Zatím to nevypadá, že by se mohl začít prodávat před Vánocemi, a tak můžeme doufat, že bude uveden na MWC 2013, nebo na CES 2013.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat