Motorola chce smartphony s čistým Androidem, ale….

Motorola chce smartphony s čistým Androidem, ale….
2012-10-18T13:40:38+02:00
• 18. 10. 2012
3

Většina běžných uživatelů smartphonů s Androidem ani netuší, jak vůbec vypadá čistý operační systém. Mnozí si totiž zvykli na nějakou nadstavbu v podobě TouchWiz, Sense a jiných. Když se ale zeptáte zkušenějšího uživatele, tak většinou uslyšíte, že není nad čistou podobu.

Mnoho výrobců je také kritizováno za své změny a čím dál častěji můžeme vidět v diskuzích, že by se jim daný mobil líbil více, kdyby tam nebylo tolik zbytečností. Nyní asi Motorola vyslyšela tento názor, nebo se jen projevil vliv Googlu. Nechala se totiž slyšet, že chce být co nejblíže k čisté podobě systému Android.

Going forward, we’re going to try to be as close to the base as we can be, because we think that’s the right thing for users. We think users also want fast upgrades and upgrades for their phones over the long haul, so we’re going to be focus on that as well. It’s a little bit different than what a lot of OEMs are doing and certainly what Motorola did in the past, but going forward that’s going to be our strategy.

Výše uvedený text pochází od Ricka Osterlocha, který zastává v Motorole pozici Senior Vice President. Samozřejmě to není jen o přání uživatelů. Jakoby si výrobce uvědomil, že tak může zrychlit aktualizace systému u svých zařízeních.

Bohužel to má svůj háček. Mobilní operátoři (v USA) se k této strategii vyjádřili poněkud záporně s tím, že se jim nelíbí tato cesta u budoucích produktů Motoroly. Je zvláštní, jak moc si mohou operátoři diktovat a my můžeme jen doufat, že se Motorola nenechá zastrašit. Je možné, že budou následovat smartphony od tohoto výrobce, které budou téměř jako Nexus?

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Na druhou stranu, pro běžného Frantu uživatele je často holý android „nepřátelský“. Znám dva lidi, kteří dodnes používají desire s původní ROM a původním launcherem a plně jim to vyhovuje.

Jan Polášek

18. 10. 2012, 15:04

to proto, že se jim nechce nic měnit, kdyby jim přišel telefon s čistým droidem, taky nebudou nic měnit a bude jim vyhovovat čistý android

Igor Ďurček

18. 10. 2012, 14:31

Ten priklad by mali nasledovat vsetci vyrobci a nielen Motorola… :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat