Mapy v iOS: Příští verze jako od Googlu

Mapy v iOS: Příští verze jako od Googlu
2012-09-25T09:15:43+02:00
• 25. 9. 2012

Vypadá to, že příští verze map v iPhonech bude jako od maminky, tedy jako od Googlu. Co to znamená? Ne snad, že by Apple mapy okopíroval, ale pustil se do verbování vývojářů Google Map, jelikož jeho vlastní mapová aplikace se očividně úplně nepovedla.

Tyto informace mají podle TechCrunche pocházet z obou táborů – jak od vývojářů map pro Apple, tak od těch, kteří pracují pro Google. Dle slov zdroje, který pracoval na Google Mapách, integraci Street View a implementaci Navigace, je nyní práce na Google Mapách poměrně nezáživná. Zaměstnanci Googlu dnes mapy spíše jen udržují, než aby je nějak zásadně vyvíjeli.

Práce se přesunula na mapování vnitřních prostor, což ovšem vyžaduje naprosto rozdílný přístup a jiné znalosti, než které léta sbírali vývojaři Google Map. Jak popisuje zdroj TechCrunche, někteří vývojáři Googlu už k Applu možná přesedlávají. Apple nabízí zajímavé platové podmínky (přes 85 tisíc dolarů ročně) a plně hrazené náklady na přesídlení do Cupertina.

Stejná osoba také uvádí, že cesta Applu ke stejně kvalitním mapám je ještě dlouhá, ale určitě tohoto cíle může dosáhnout. Má na to lidi, ale především finance a vyjednávací postavení.

Ze své pozice vývojáře se podivuji tomu, že Google nemá se svými zaměstnanci konkurenční doložku, která by jim bránila přejít po ukončení pracovního poměru přímo ke konkurenci, jakou Apple rozhodně je. Neodchází sice se zdrojovými kódy Google Map, ale odchází se zásadním know how, které Applu ušetří čas i peníze.

Jsem zvědav, jestli se k tomuto tématu ještě něco dozvíme a zda existuje možnost, že by vyústilo v další soudní pře.

Zdroj: TechCrunch, TechDigest

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat