Android Gingerbread stále vládne

Android Gingerbread stále vládne
2012-09-06T10:53:19+02:00
• 6. 9. 2012
2

Na včerejší akci Motoroly vystoupil také Eric Schmidt a pochlubil se čísly kolem mobilního operačního systému Android. Nyní se denně aktivuje 1,3 miliónu smartphonů. Bohužel čísla o tabletech nemluví zatím nijak pěkně a jedná se spíše o drobnost v porovnání s mobily.

eric-schmidt

Tabletů se denně aktivuje 70 000, ale i tak toto číslo zřejmě nezůstane na této úrovni nijak dlouho. Nyní se objevují levné tablety, jako je například Nexus 7 anebo varianty jiných výrobců. Nyní se podívejme, jak se daří jednotlivým verzím Androidu. V současnosti stále dominuje verze 2.3 Gingerbread, která obsadila 57,5 %. Na druhém místě je 4.0 Ice Cream Sandwich s téměř 21 %.

Verze 4.1 Jelly Bean se bohužel zatím drží na nízké úrovni s 1.2 %. Doufejme, že do konce roku dojde k významnému rozšíření a výrobci si pospíší s aktualizacemi. Celkový výsledek zastoupení všech verzích můžete vidět na grafu níže.

image

Zdroj: developer.android.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

nejprodávanější jakože Android je kindle fire, Samsungu je jedno jestli byly prodany nebo expedovany, protože je má zaplaceny tak nebo tak..je to blbé číslo, protože(bohužel) až Apple začal jako první masivně tablety prodávat, tudíž uživatelé znají jen pojem IPAD, ostatní tablety ani neznají

70000 aktivaci (+- 2mil/mesic) je zatracene malo kdyz si vezmeme ze toto cislo plati pro vsechny vyrobce ma svete kteri Androidi tablety vyrabi.

To by me ted zajimalo kam se podely ty miliony tabletu Samsungu ktere udajne mely byt prodany. Ze by to byly dodane jak ma ve zvyku ukazovat?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat