ThinkPad Tablet 2 s Windows 8 již v říjnu fotogalerie, video

ThinkPad Tablet 2 s Windows 8 již v říjnu [fotogalerie, video]
2012-08-09T10:18:03+02:00
• 9. 8. 2012
1

Společnost Lenovo není žádným nováčkem v oblasti tabletů, ale doposud neměla eso v rukávu. Ačkoliv si dnes můžete koupit tablet Thinkpad s Androidem, tak možná raději počkejte s koupí na říjen. Lenovo chystá do prodeje druhou generaci tohoto tabletu, která se již nebude spoléhat na systém od Googlu. Thinkpad 2 již bude disponovat systémem Windows 8 Pro.

DSC_7531-hero_gallery_post

Už podle verze je jasné, že tablet nebude založen na architektuře ARM. Srdcem této novinky bude procesor Intel Atom, takže budete moci spouštět své oblíbené aplikace ze svého PC nebo notebooku. Ačkoliv nemůžeme předpokládat extrémní výkon, tak je celkem jasné, že tento tablet bude zaměřen na firmy a byznys sféru.

Displej má úhlopříčku 10.1 palce s rozlišením 1366 x 768 pixelů a je postaven na technologii IPS. Disponuje microHDMI výstupem, NFC, čtečkou otisku prstů a sadou dvou kamer (8 MPx – zadní, 2 MPx přední). Konektivita je zajišťována samozřejmě pomocí Wi-Fi, ale k dispozici budou i varianty 3G nebo 4G pro mobilní sítě. Lenovo slibuje 10 hodinovou výdrž při běžné práci.

Jako bonus navíc bude dockovací klávesnice, která má další HDMI výstup a USB port. Dokonce zde najdete RJ-45 pro připojení k LAN síti. V tomto ohledu se spíše bude jedna už o plnohodnotnější náhradu za notebook.

DSC_7526-hero_gallery_postDSC_7517-hero_gallery_post

Prozatím neznáme koncovou cenu a ani dostupnost u nás, pouze se ví, že by se měl objevit na trhu v USA přibližně v říjnu. Nyní se již můžete podívat na video, kde byl zachycen na jednom veletrhu.

Zdroj: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Už se těším až ho pozvednu do rukou a budu moci napsat svůj pohled. Bere si dosti z ThinkPadů, což se někomu líbit nemusí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat