Android: Nový Face Unlock lze obejít video

Android: Nový Face Unlock lze obejít [video]
2019-06-20T20:37:01+02:00
• 9. 8. 2012
10

Každého uživatele Androidu, který bere ochranu svých dat alespoň trochu vážně, již určitě nejednou napadlo, jak moc bezpečné je odemykání pomocí obličeje. Už od začátku mnozí varovali, že se nejedná o zrovna bezpečnou metodu, a tak Google v Jelly Beanu představil další bezpečnostní vrstvu, a to nutnost při odemykání obličejem do kamery mrknout. ale ani tahle metoda není „neprůstřelná“.

Při představení to vypadalo nadějně, ale uživatelé brzy našli mnoho cest, jak nový Face Unlock obejít. Krom videa, na kterém mrkáte a které by asi nebylo nejjednodušší sehnat, jde scan přechytračit velmi jednoduchou metodou zahrnující fotografii vašeho obličeje a několik minut ve Photoshopu.

Relativně čistou a povedenou fotku obličeje totiž jen nakopírujete a na kopii pomocí kapátka a barvy podobné tónu tváře oběti přimalujete zavřená víčka a je hotovo. Následně už jen zbývá postavit telefon k monitoru, rychle překliknout mezi obrázky a telefon se odemkne jako na přiloženém videu.

 

Celkově bych na Face Unlock nedoporučoval nahlížet jako na ultimátní ochranu zařízení vystříhnutou přímo ze sci-fi filmu, ale jako na zajímavost, se kterou si můžete šplhnout před kamarády. Nejenže se bezpečností nevyrovná PINu či vzoru, ale je také dost pomalá.

Zdroj: YouTube

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

každopádně asi dobrý marketingový tahák . tohle musím mít to je jak z filmu :D

a já myslel že k rozpoznávání je potřeba více kamer které rozpoznají i strukturu obličeje tudíž se nedá oblafnout fotkou ani videem takže tenhle face unlock je vlastně naprosto k ničemu a má jen napodobit profesionální bezpečnostní ssystém. heh to by už více uspěli kdyby do mobilu narvali čtečku otisků než tenhle nesmysl

Petr Plachý

21. 8. 2012, 0:14

Jak jsem napsal ve článku, pokud má zloděj jak váš zamčený telefon, tak vaše fotky/fotku či nedejbože přímo video na kterém mrkáte, tak si to odemčení pomalu opravdu zaslouží…

Oblbnout to možná lze ale to musí dotyčný mít k dispozici vaši fotku i mobil, obojí po delší dobu…

Celý tento „face unlock“ je jedna velká chyba, Google by se měl podívat na profesionální bezpečnostní systémy pro rozpoznávání obličejů. Tam jsou použity dvě kamery, nejlépe infračervené, které 2D obrázkem rozhodně neobelstíte.
Buď to mají dělat pořádně anebo vůbec.

JmX1977: V stock recovery má člověk ať s rootem či bez rootu možností stejně. Možnosti navíc člověk získá až po flashi nějaké custom recovery

qasko: nemusis mat root aby si vedel na telefone spravit wipe cez recovery menu… bez rootu tam len mas menej moznosti…

No dobře, dobře, není to Alcatraz, nicméně musím zdůraznit: fotek tam lze nafotit více (kombinace) a hlavně – jak případný „lupič“ (který se chce dostat k datům) ví, jaká je tam fotka na odemknutí a kde ji vezme, aby si jí upravil… ??? O zloději nevím – ten to celé smaže a je po ptákách… :-)
Když si vezmete stetoskop, tak číselný zámek taky otevřete (tedy když budete kasař, že :-))…

Odemykani gestem taky neni nic svetoborneho, kdyz ho prozradi stopy na umatlanem displeji ;-) Tohle je proste spis ekvivalent zamku klavesnice, nez zabezpeceni. Ostatne je to u teto metody i napsane.

Tých niekoľko minút vo fotoshope bude bohato stačiť na zablokovanie sim u operátora :)
Pokiaľ ma nálezca/zlodej v pláne vykradnúť kartu pripojí ju cez čitačku alebo tel. cez usb a v prípade že ho nič z toho nezaujíma da mobil preflashovať .
Najhoršie je keď má tel. root vtedy stačí reštart mačkať hlasitosť dole a v menu vybrať možnosť vrátiť do pôvodneho stavu* zmazať všetko .

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat