RIM a Snapdragon S4 Pro ?

RIM a Snapdragon S4 Pro ?
2012-08-26T08:24:05+02:00
• 26. 8. 2012
1

Společnost LG během tohoto týdne oznámila, že její nadcházející generace smartphonů bude vybavena procesory od Qualcommu. Konkrétně by se mělo jednat o rodinu Snapdragon S4 Pro. Zřejmě se nejedná o jediného zájemce o tyto velmi výkonné procesory.

sc001 (1)

Kanadská společnost RIM se již nějakou dobu nachází ve velkých potížích a kolem celé značky krouží supi, kteří cítí zánik tohoto výrobce mobilů. V současnosti hledá všechny možné způsoby, které by mu mohly pomoci. Z posledních zpráv je nám jasné, že vedení opravdu zvažuje nejrůznější varianty záchrany, ale o žádné nebylo doposud pevně rozhodnuto.

Na internetu se objevily zvěsti, že by se v nadcházejícím zařízení BlackBerry mohly objevit procesory od Qualcommu. Minimálně o tom přemýšlí kanadský výrobce, a tak se dá uvažovat o variantě, že by se mohl pustit s větší vervou do herních mobilů. Ostatně proč by jinak potřeboval výkonné procesory Snapdragon S4 Pro, které jsou spíše určeny pro top zařízení.

Bohužel tyto zvěsti může vyvrátit nejen Rim, ale i Qualcomm. O jeho produkci se zajímá čím dál více firem a není tomu tak dávno, kdy reportoval, že nedokáže stíhat poptávku. Příkladem může být opoždění zařízení Padfone od Asusu, který se potýkal s nedostatkem procesorů. Přelom let 2012 a 2013 bude opravdu zajímavý a minimálně se dozvíme, jestli mezi námi bude ještě nějakou dobu jeden z posledních výrobců mobilů ze staré školy.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Pšenička

26. 8. 2012, 22:16

Me to prijde jako iPhone

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat