Tim Cook k vítězství nad Samsungem: „Je to o hodnotách“

Tim Cook k vítězství nad Samsungem: „Je to o hodnotách“
2012-08-26T09:41:25+02:00
• 26. 8. 2012
16

Po velkém vítězství kalifornské společnost Apple u domácího soudu v USA proti Samsungu poslal výkonný ředitel Tim Cook všem firemním zaměstnancům prohlášení. V něm celkově hodnotí celou událost jako vítězství hodnot. Pojďme se tedy podívat na vítězství u soudu z pohledu vítěze.

Dnes byl důležitý den pro Apple a pro inovátory kdekoliv na světě.

Mnozí z vás pozorně sledovali proces proti Samsungu v San Jose v posledních několika týdnech. Zvolili jsme neochotně tyto právní kroky a to pouze po opakovaném žádání Samsungu k zastavení kopírování naší práce. Pro nás tato žaloba byla o něčem důležitějším než o patentech nebo penězích. Je to o hodnotách. Vážíme si originality a inovací, vkládáme naše životy do co nejlepších produktů na světě. A děláme to pro potěšení našich zákazníků, nikoliv pro soupeře, aby zjevně kopírovali.

Jsme zavázáni vděčností k porotě, která investovala svůj čas k poslechu našeho příběhu. Byli jsme nadšeni, že konečně máme příležitost to říci.

Hory důkazů předložené během procesu ukázaly, že Samsung při kopírování šel daleko hlouběji, než jsme věděli. Porota nyní promluvila. Oceňujeme ji za zjištění úmyslného chování Samsungu a odeslání hlasitého a jasného signálu, že krást není správné.

Jsem velmi hrdý na práci, kterou každý z vás dělá.

Dnes hodnoty vyhrály a já doufám, že celý svět poslouchal.

Tim

Podle Tima Cooka dnes hodnoty vyhrály, ale nebylo by mnohem lepší investovat do vědy, výzkumu a nových technologii? Věnováním se těmto žabomyším válkám, které nejspíš už nikdy neutichnou a zřejmě akorát zvednou prodejní cenu chytrých mobilních telefonů na trhu, není asi nejlepší cesta. Jaký máte názor na tento výsledek? Podělte se v komentářích níže.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

re 14. Pokroucený pohled ? Malou ÚMYSLNOU lží vše začíná, a velkou končí.
Takže můj pohled je opravdu jiný, než tvůj. Takže se neshodnem, a máš samozřejmě právo na svůj subjektivní pohled. Pokud jsem se tě dotknul, tak promiň. Můj úmysl s Goeblesem byl zcela jiný, než mi podstrkuješ. Nejde o vyhlazovací tábory a podobně. Jde o umění lhát „pravdivě“. A v této propagandě jsou Apple stejnými mistry.
Zase bych mohl napsat, že ty jsi se dotkl mě, protože kupuješ výrobky těhle dacanů prolhaných.
Ale to nenapíšu. Protože to je tvé právo. Stejně tak mám právo napsat v určitých souvislostech, co jsem napsal. A je tvůj problém, jak se s tím vyrovnáš. Je to o úhlech pohledu.
Apple má dobré výrobky. Sice předražené, ale když to lidé kupují, tak co…. Vadí mi ale destruktivní politika Apple vůči jiným, aniž by Apple byl sám čestný. A to mi vadí a budu přispívat podle svých sil k tomu, aby to bylo vidět !

Kdyby Cook napsal : Chceme zničit(oslabit) android. Krademe patenty také (nebo alespoň- u nás taky není vše docela OK), tak by mluvil pravdu.
Takhle jen lže(maskuje úmysly vzletnými prolhanými frázemi). Měl být radši potichu, než jitřit emoce svými prolhanými projevy. To je ta propaganda Apple lží.
Ale chápu, pravdu říci nemůže, a chce zničit konkurenci za každou cenu – neštítí se lživé propagandy a propagace zaujatým soudem – kolik těch porotců a soudců nepoužívá mobily? Kolik jich nevolí nějakou stranu? A kolik jich nedá přednost firmě zaměstnávající američany…. Čistý není ani Samsung. Ale útočí manipulativní Apple.

Tolik na vysvětlenou pro toho, kdo si vybral jen to, co se mu hodí, protože má sám Apple…..

Preferujes jinou znacku, to ti nikdo nebere.

Ale srovnavat vyrobce obycejne spotrebni elektroniky, ktereho nemas rad, s nacisty, kteri povrazdili desitky milionu lidi, to uz je pro me vrchol sprostoty a nevychovanosti. Nehlede na to, ze toto tema se me dotyka i osobne.

A jestli je pro tebe lez (nejake firmy), jako lez (ze lide vezou jen do obycejnych pracovnich taboru), tak to mas hodne pokrouceny pohled na svet.

P.S – lež jako lež. Nacisctická propaganda, Komunistická propaganda. Nebo reKlamština či zloděj žalující zloděje… Který zloděj je horší ? A lhář, který más svoji Apple propagandu….

10. Nejsem geray. Pro tebe jsem možná d…. ho…..
Ale stojím si za svým. A ty se přidej ke komu chceš.

světelná tyč

27. 8. 2012, 8:21

Ano, ono by jistě bylo lepší vrážet penize do výzkumu a vědy. Západní firmy to celé roky dělaly a přihlížely tomu, jak ta žlutá verbež beztrestně krade jejich nápady. Prostě se ty firmy jako Apple rozhodly už nebýt jelimany. Jako princ Velen v pohádce Princ a Večernice.

9. Tohle mi vazne neda. Reku = Geary? Nebo tu mame dalsi debilni hovado, ktere si bere do huby nacisty nebo jako on i postizene apod. v souvislosti s kusem obycejne spotrebni elektroniky?

Lhář prolhaný. Zdůvodní vše, jako Hitlerův poskok Goebles.

Jsem rád, že už to někdo rozsekl a doufám, že lidi to budou chápat jako usnesení vyšší moci než jsou oni a budou to brát jako normální věc, která je jasná. Třeba už přestanou ty stupidní hádky o tom, kdo co okopíroval. Teď je to jasný a hlavně, teď už je to uplně jedno, když se jedná o telefony 2-3 roky staré. Apple představí novej foun, Samsungu se S III povedla a nikdo nemůže namítnout, že se někde inspirovali. Doufám, že pod článkem už budou jen inteligentní názory a ne jen „Apple je sračka“ „ťamtung je kopírka“ a tyhle stupidní kecy náctiletejch ubožáků, který nemaj v hlavě asi vůbec nic.

K poslednímu odstavci autora blogu- co hrozilo Samsungu za jeho jednání bylo této společnosti moc dobře zřejmé. Ostatně nový Galaxy SIII je úplně odlišný od dvou předchozích a to díky tomu, co Samsung sám správně očekával. Hybným momentem musí být vždy nápady a R&D vycházející z požadavků marketingu. Díky kopírování (a teď nemyslím jenom IT) dochází naopak logicky ke stagnaci v odvětví.

Diskuzní dětské nářky nad soudem, soudní porotou i místem soudního procesu snad nejsou hodny ani vrátnému z Fakulty právnické ZČU v Plzni.

SudruhStopa: A ty tomu věříš ,že nikdo z poroty nepoužíval smartphone od applu nebo samsungu? Je to jednoduché americká firma proti korejské v USA.. Nidko snad nemohl čekat výhru pro samsung. V každém případě Samsungu to kopírování moc nešlo ,protože jeho produkty mi Apple nepřipomínají :)

SudruhStopa

26. 8. 2012, 14:24

Porota bola starostlivo vybrana, aby ludia v nej mali minimum spolocne s Applom alebo Samsungom, pricom jedna z podmienok bola, aby ziaden clen poroty nevlastnil smartphone a tiez sa snazili minimalizovat vlastnenie produktov Apple a Samsungu v ich rodinach (co je uz tazsie, kedze obe spolocnosti su takmer vsade). Ak ta porota tak uctievala Apple, tak preco nepouzivala ich produkty? A aby to nebolo malo, tak obe strany sa na porote zhodli a mali aj pravo par ludi z nej vyhodit bez udania dovodu.

A tiez sa uz stihlo aj par clenov poroty vyjadrit preco sa tak rozhodli a citovali konkretne dokumenty ktore viedli k prehre Samsungu, pricom tieto dokumenty/maily ich uplne bez problemov usvedcovali, myslim ze Samsung sa k nim moc ani nevyjadroval a radsej sa snazili odlakat pozornost lipnutim na detailoch a marnej snahe diskreditovat odbornikov ktorich pozval Apple.

Proste Samsung prehral na plnej ciare a ich kopirovacia natura je vdaka par dokumentom jednoducho preukazatelna. Vsak co viac treba ako dokument s vypisom funkcii/dizajnovych elementov iPhonu v porovnani s ich Touchwizom vedla ktorych je napisane co este musia okopirovat? Ale hej, kaslime na to, ze dokazy jasne vravia o vine, som si isty, ze je nieco zle s porotou.

Dung3r: presne tak kdyby ten soud byl aspon v Washingtonu a ne v Californii kde Jobse uctivali jako boha a byli(jsou) jim posedli

„Dnes hodnoty vyhrály a já doufám, že celý svět poslouchal.

Tim“

Dnes prohrály hodnoty a já doufám,že svět nebude tak hloupý a nebude podporovat patentového fanatika Apple.

Jirka

Oni si mysli ze jsou bohove…stejnak se jim cela asie smeje

Nevim jestli mam spravny informace, ale jestli byla porota slozena z Americanu, tak je jasny ze to takhle muselo dopadnout – znate je jak jsou pysni na to ze jsou z USA, tak prece nepotopi svuj Apple. Nefandim ani jednomu, ale tohle mi prijde teda hodne nefer.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat