Bude tohle 4. mobilní operátor v ČR?

Bude tohle 4. mobilní operátor v ČR?
2012-08-10T11:32:56+02:00
• 10. 8. 2012
3

V České Republice je draho. Maloobchodní ceny jsou vysoké a zákaznická péče nestojí za řeč. To vše, ale může změnit připravovaná aukce kmitočtů v pásmu 800, 1800 a 2600 MHz. Někdo očekává nováčka, který rozhýbe poklidné vody českého moře. My jsme ho ale možná už našli.

PPF - logo

Ve spojitosti s novým mobilním operátorem v českých zemích se hlavně hovoří o někom z východu. Dravých asijských společností by bylo dost, ale my zůstaneme ve Střední Evropě, přesněji v zemi české. Tentokrát bude řeč o společnosti PPF. Před časem totiž vznikla její nová odnož s názvem PPF Mobile Services a.s.. Založená byla teprve nedávno – 17. 5. 2012 jistým Ing. Robertem Švehlou, Ph. D., což je investiční ředitel PPF. Název společnosti napovídá, jakým směrem by se mohla ubírat. A kdo ví, třeba to může být základ čtvrtého mobilního operátora v České Republice.

Skupina PPF má asi veliký zájem o dražené frekvence a možná o ní ještě hodně uslyšíme. Ostatně, třeba za pár let bude na displeji vašeho mobilního telefonu místo O2-CZ, T-Mobile CZ nebo Vodafone CZ svítit třeba PPF nebo Air mobile (inspirováno z Air bank).

Zdroj: Živnostenský rejstřík

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Martin Novák

15. 10. 2012, 17:21

A zdroj Hospodářské noviny neuvedete. Vsichni to prebrali od nich a taky je cituji.

Tak PPF je hodně, fakt hodně silná investiční skupina. A stojí proti ní 3 národní operátoři. Fakt ne nadnárodní. Ty maj svých problémů dost, takže udržení oligopolu je úkol jen 3 našich operátorů jako jich samotných, ne jako celé skupiny, i když ta samozřejmě na tom má velký zájem.

A myslím, že kapitálově to tedy problém není.

Dle čeho soudíte, že má skupina PPF velký zájem? Není třeba možné, že založili společnost, aby mohli vznést dotazy a námitky k aukci? Není možné, že založili společnost, aby se mohli aukce účastnit pod vlastním názvem společnosti.
Takže za mě: Je možné, že to bude 4. mobilní operátor, ale nevěřím, že skupina PPF bude chtít investovat peníze do infrastruktury a poté fungovat jako operátor Free ve Francii, tudíž bude mít možná sice nižší ceny, než ostatní, ale ne takové aby byli zajímavější než retence.

Je ale otázka, když se zúčastní aukce jestli vůbec má šanci proti našemu oligopolu vyhrát.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat