Kidigi kolébka pro HTC One X – kompromis kompromisů recenze

Kidigi kolébka pro HTC One X – kompromis kompromisů [recenze]
2012-08-10T13:21:55+02:00
• 10. 8. 2012

Do redakce nám připutovala kolébka Kidigi pro HTC One X s HDMI výstupem. My jsme ji otestovali a přinášíme Vám její recenzi. Co HTC nedoladilo? Co zase nedomysleli konstruktéři v Kidigi?

Plast, plast a zase plast!

Konstrukčně je kolébka dobře udělaná. Mobil v ní drží bez nejmenších problémů, ze začátku ovšem můžete mít problém s nasazováním telefonu do docku. Dalším nešvarem může být časté ztrácení signálu mobilní sítě nebo také praktická nemožnost ovládat spodní část displeje. Materiály, které ji tvoří, jsou převážně plastové. Použit je jak matný plast, tak lesklý plast.

Na zadní části kolébky naleznete běžný HDMI výstup, a potom také výstup na napájení. Součásti balení je samozřejmě napájecí kabel včetně adaptéru, instrukční letáček (čeština bohužel chybí) a samotná kolébka. Napájecí kabel je dlouhý pouze 1 m, což je značná nevýhoda, a je potřeba mít zásuvku hodně blízko. Zároveň je třeba zdůraznit, že HDMI kabel není součástí balení a musíte si jej zakoupit samostatně.

Výstupy pro napájení (vlevo) a HDMI (vpravo)Obsah balení – kolébka, manuál, adaptér a kabel

Pouze HD a zanedbanost od HTC

Po připojení k televizi či projektoru se telefon přepne do režimu docku. V notifikační liště se také objeví upozornění, ovšem když na něj klepnete, nic se nestane. Výstup je pouze v HD, tedy rozlišení 1280×720, chete-li 720p, což mne samotného zarazilo a sám jsem nedokázal zjistit, jestli se jedná o problém kolébky, HTC, nebo samotné Tegry 3. Ovšem věřím, že Tegra 3 by rozhodně neměla mít problém s obrazem ve Full HD (1920×1080, 1080p). Tato nemilá skutečnost má za následek to, že výsledný obrazový výstup není z blízka úplně ostrý.

Sám si myslím, že HTC se moc nevěnovalo optimalizaci svých aplikací pro projektory. Například pokud si zapnete prezentaci v galerii, tak všechny fotky budou naprosto rozmazané, jako kdyby výstup byl v rozlišení WVGA (854×480). Zároveň jsem zjistil, že celé HTC Sense umí fungovat naprosto v pořádku v landscape režimu, ovšem telefon musí být připojen k projektoru. Otázkou zůstává, proč není landscape režim dostupný zcela normálně?

Proč umí landscape mód HTC Sense jen v kolébce?

Do něj, ale …

Pokud rádi ze svého mobilu sledujete videa, tak tato kolébka je pro váš HTC One X jako dělaná. Projekce fotografií není problém, ovšem musíte si pořídit alternativní galerii, než je ta od HTC. Hry je takřka nemožné hrát, protože délka napájecího kabelu pro dock zcela nedostačuje.

Celkové hodnocení : 5/10

Za půjčení děkujeme společnosti Sunnysoft.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat