Qualcomm vystrkuje růžky

Qualcomm vystrkuje růžky
2012-06-05T08:20:04+02:00
• 5. 6. 2012
5

Pokud se dnes podíváte na supersmartphony, naleznete rozdíl hlavně v použitém procesoru. Dominantní výrobci jsou zejména NVIDII (Tegra), Texas Instruments (OMAP), Samsung (Exynos) a Qualcomm. Jsou i další, ale tito čtyři jsou největšími dodavateli a jsou nejvíce rozšíření. Qualcomm nyní představil své plány, které jsou sice velmi ambiciózní, ale na druhou stranu i reálné.

Na Computex Innovation Forum v Taipei se nechal slyšet Rob Chandhok (Qualcomm), že firma připravuje nové procesory pro nadcházející Windows Phone 8, a tak prakticky pokračuje v monopolu, jako to bylo u Windows Phone 7. Prozatím nevíme, jestli se neobjeví i další podpora u tohoto nepředstaveného systému. Tím se potvrzuje, že WP8 budou zvládat LTE sítě, a to díky novým SoC z dílny Qualcommu.

IMG_5928

Navíc došlo k celkem zajímavému odhalení, že řada procesorů Snapdragon S4 se dočká rozšíření. Nyní budeme moci u různých zařízení nalézt názvy jako S4 Prime, S4 Pro, S4 Plus a S4 Play. Jednotlivě se budou vymezovat pro určitá zařízení. Například Snapdragon S4 Plus nalezneme v lepších smartphonech a tabletech s ohledem na výdrž baterie. S4 Pro jsou určeny pro high-end tablety, smartbooky a super smartphony, které nabídnou zejména výkon. Novinka S4 Prime zamíří do smart TV a jedná se o 4 jádrový procesor. Poslední Play bude v těch běžnějších smartphonech.

2012-06-04_19-06-16verge

S tím souvisí i to, že Qualcomm se chystá na nová Windows 8 RT, která nalezneme v tabletech. Uvidíme, s čím se tato společnost ještě vytasí, ale plány jsou to velmi příjemné. U žádné z novinek se nepočítá s překročením čtyř jader. Stále mezi nimi nalezneme dvoujádra.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mno me benchmarky moc nepresvedcily… po mem patrani jsem zjistil, ze co se tyce 3D vykonu je precijen Tegra o nejakych 20-25% vykonnejsi, to ale samozrejme ted v realnych aplikacich (hrach) neuvidime. Cas potvrdi, co rikam… to ale muze trvat klidne i rok :D Kazdopadne uz ted ma Tegra svoje vyhody – lepsi obrazova kvalita v nekterych hrach (napr. Shadowgun).

Krait je samozřejmě výkonnější architektura. Tím myslím i jak Cortex-A8 (Cortex-A9 je poouze úprava pro více jader), i jak Cortex-A5 i jak starší Scorpion, který je výkonnější, jak předešlé dvě. Můžete se podívat na becnhmarky, můžete si o tom něco přečíst. Instrukční set není všechno. :-)

Hajta Krajta… :D

1. No nevím jak vy, ale já bych raději v Android telefonu uvítal Snapdragon S4 založený na novém jádře Krait s 28nm výrobním procesem… Sice nVidia má 5 jader, ale momentálně je lepším řešením práve Krait.

Mno ja myslim, ze produkty Qualcommu jsou pro WP naprosto IDEALNI :D Do budoucna by se meli soustredit JEN a JEN na tento „nadejny“ OS a necpat se do top Androidu, tam patri skutecny vykon = nVidia.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat