Nexus 7 video

Nexus 7 [video]
2012-06-27T19:18:43+02:00
• 27. 6. 2012

Na Google I/O byl kromě nové verze Androidu představen také první Nexus tablet. V základu nabídne 7palcový displej a Jelly Bean. Výrobcem je, jak se předpokládalo, Asus.

Získáváme 720p rozlišení, procesor Tegra 3, NFC a hmotnost, která se rovná běžné knize. Dle promo videa byl navržen s největším důrazem na detaily tak, aby bylo možné ho pohodlně ovládat a držet dlouhé hodiny, po které vydrží běžet.

Nexus 7 je prý ideální zařízení pro čtení knih. Nahrává tomu velkost, hmotnost a také pohodlnost aplikace Play Books. Nexus 7 se také hodí ke sledování videa. Máme k dispozici displej s vysokým rozlišením a také aplikaci Play Movies, která nabízí sledování filmů a seriálů (pravděpodobně ne u nás). Nabídne také doporučení knih, filmů a hudby.

tablet-gallery-backtablet-gallery-front

Nexus 7 umožní rozpoznávat hudbu podobně, jak to známe například z aplikace Shazam. Navíc se dostaneme přímo do Google Play, kde si skladbu budeme moci koupit.

Nexus 7 bude první zařízení, které bude mít implicitně nainstalovaný Chrome jako prohlížeč. Také získá speciálně optimalizovanou verzi Youtube (která se na keynote docela trhala..). Získává také vylepšenou verzi Map, kde můžeme například "vstoupit" do restaurace a pomocí gyroskopu se v ní rozhlédnout. Nové Mapy také nabízí dříve představenou možnost stáhnout mapy do zařízení.

Nová verze Google Currents nabídne překlad zobrazených článků.

Vzhledem k využití Tegra 3 a HD displeji získáváme velmi dobré možnosti hraní. Google využil pro ukázku kvalit Nexus 7 českou hru od Madfinger Games Dead Trigger.

tablet-gallery-sidetablet-gallery-tilt

Nexus 7 se začne prodávat ode dneška za $199 a získáte $25 na útratu v Google Play a také filmy a knihy zdarma. Dostupný by měl být v polovině července a prodej bude probíhat v USA, Kanadě, Velké Británii a Austrálii.

Kompletní specifikace:

  • displej – 7 palců 1280×800 HD rozlišení (216 ppi), IPS, ochrana: Scratch-resistant Corning glass
  • přední kamera – 1.2MP
  • interní paměť 8 nebo 16 GB
  • RAM 1 GB
  • Nvidia Tegra 3 T30 (4× Cortex-A9 1,3 GHz, 40nm)
  • rozměry – 198.5 x 120 x 10.45mm
  • váha – 340 gramů
  • baterie – 4325 mAh (až 8 hodin aktivního používání)
  • konektivita – WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Micro USB
  • mikrofon, NFC (Android Beam), akcelerometr, GPS, magnetometr, gyroskop
  • systém -  Android 4.1 (Jelly Bean)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat