Nová verze Google+ pro Android se zatraceně povedla

Nová verze Google+ pro Android se zatraceně povedla
2012-06-27T22:11:54+02:00
• 27. 6. 2012
5

Po poslední aktualizaci Google+ se strhla vlna rozhořčení. Těžko říct, zda Google vyslyšel volání, nebo šlo prostě jen o mezistupeň, ale je tu nová verze, která vypadá skvěle. A aby toho nebylo málo, vyšla verze pro tablety, která vypadá ještě lépe a její předvedení zabralo pěkných pár minut z dnešní keynote na konferenci I/O.

Co se změnilo? V podstatě všechno. Po minulé aktualizaci jsme v článku Google Plus pro Android aktualizován nadávali, že nový vzhled je mix starého a něčeho, na co se pořádně nedá dívat. Tentokrát to ale vzal Google od podlahy. Horní lišta již není černá, ale je šedá, dostali jsme nové ikonky a už se nesetkáte s bílým textem na bílém podkladu. Pojďme se na nový Google+ podívat.

Další novinkou jsou Události (Events), které jsme predikovali o něco dříve v článku Události (Events) v Google+.  Odhad se nám tedy skutečně nevyvedl, o to máme ale větší radost z toho, co nabízí.

Vylepšené jsou v mobilní aplikaci také Hangouty, které na tabletu vypadají velmi použitelně. Hangouts on Air bohužel v mobilní aplikaci stále nefungují.

Změněn je také první pohled na fotogalerii, pokud ale otevřete některé album, dostanete se do standardního vzhledu s černým pozadím.

Nesmíme zapomenout ani na notifikace, které se v Google+ přesunuly do bočního vysouvacího menu. Není tedy třeba nikam překlikávat, pouze rozbalíte menu a zjistíte, o co jde. Pokud vás upozornění zaujme, můžete si samozřejmě daný příspěvek otevřít.

Pokud jste snímky obrazovek sledovali pozorně, možná jste si všimli, že jsou zde snímky ze dvou různých zařízení. Prvním je mobilní telefon Galaxy Nexus a druhým tablet Lenovo ThinkPad. Jestliže si nyní snímky prohlédnete pořádně, můžete si všimnout rozdílu mezi mobilní a tabletovou aplikací. V mobilní aplikaci je stream vždy v jednom sloupci/řádku. V případě aplikace pro tablety vidíme, že se příspěvky různě skládají podle toho, zda obsahují fotografii, video, nebo jen text. Zde tedy pro srovnání poslední dva snímky obrazovky.

Aktualizace je aktuálně dostupná jen pro zařízení s Androidem. Brzy by však měla vyjít i aplikace pro iOS a to jak pro iPhone, tak pro iPad.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Jestě horší je to v mapách. Mapy mají sice super podporu offline map, ale ta nefunguje v CZ (alespon Praha nacachevat nesla). A tu neoficialni co byla v LABS jiz neexituje.

A koľko RAM to zožerie??

To je ale zatraceně dobře

Martin Vávra

28. 6. 2012, 8:51

Ale youtube se podle mě zhoršil :(

Souhlasím, nová verze je fakt přehlednější, i když na tu předchozí jsem si taky zvyknul.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat