Aktualizace Instagramu pro Android

Aktualizace Instagramu pro Android
2012-05-09T08:02:00+02:00
• 9. 5. 2012

Verze oblíbené aplikace Instagram pro Android se rozlétla do světa jako raketa. Pár dní na to byl Instagram koupen Facebookem a všichni se začali bát, co se bude dít. Zatím se neděje nic zvláštního. Na Instagramu se stále pracuje a nyní vyšla nová verze pro Android, která opět o kusek příblížila své možnosti verzi známé ze systému iOS.

Kromě opravy chyb nabídne nová verze i Tilt-shift. Jedná se o techniku, při které se rozmaže část fotky tak, aby výsledný snímek vypadal jako miniatura. Pokud bychom chtěli tilt-shift provést mechanicky, potřebovali byhcom speciální objektiv. Na internetu nalezneme spoustu návodů, které nás provedou postupem, jak efektu tilt-shift dosáhnout v pokročilých foto editorech. Instagram tuto možnost (ve zjednodušené podobě) nabízí již dlouho na systému iOS. Nyní přichází i na Android.

Jak vidíme z předchozího obrázku, efekt vyvoláme výběrem z horní lišty. Ikona kapky nám nabídne dvě možnosti výběru. Buď kruhové rozostření, nebo horizontální. Ostré místo můžeme po snímku libovolně posouvat a zvýraznit tak přesně tu část, která nás zajímá.

Výše vidíme kruhové rozostření a na spodním obrázku najdeme práci s tím horizontálním. Nastavení je skutečně snadné. Pokud usoudíte, že tilt-shift přece jen použít nechcete, zrušit je ho možné opět přes ikonu kapky – ťuknutím na křížek.

Ještě doplníme, že použitím štípnutí můžete upravovat velikost rozmazané oblasti a horizontální apliace efektu nemůsí být tak úplně vodorovná. Otočením dvou prstů na displeji můžete natočit i aplikovaný efekt. Více na následujících snímcích.

Poslední snímek již ukazuje výsledek mého snažení – aplikace horizontálního rozostření a efektu Earlybird. Věřím, že tato aktualizace potěší mnoho uživatelů Instagramu pro Android stejně, jako potěšila mě.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat