iPad mini – jaký by mohl být?

iPad mini – jaký by mohl být?
2012-04-25T12:28:35+02:00
• 25. 4. 2012
1

Za půl roku by měla na trh přijít menší a levnější verze iPadu, zatím neoficiálně nazvaného iPad mini. Co lze od tohoto nového výtvoru Applu očekávat? Prozatím se mluví o 8palcovém PLS displeji s rozlišením 1024 x 768.


Internetem se šíří zvěsti o novém, menším iPadu. Měl by mít 7,85palcový displej a cenu kolem $250 až $300. Díky tomu by se mohl nový iPad stát opravdu vážným konkurentem pro čínské výrobce tabletů nebo pro Amazon a jeho levný tablet Kindle Fire. Ti, kteří toužili po iPadu, ale neměli dostatečný finanční obnos, určitě jásají. Na trh přijde v nákladu 6 milionů kusů.

Rozhodně bych neočekával nijak vysoký výkon. Přeci jen do malého tabletu nemůžete dát výkonné a zahřívající se součástky z Ipadu 3. generace.

S menší velikostí jde ruku v ruce také menší hmotnost. A ruku na srdce, kdo z vás si alespoň jednou nepovzdychl, že iPad nemá alespoň o pár gramů méně.

Zajímavá by také mohla být softwarová stránka. Jistě, nejspíš poběží na iOS 5, ale jak to bude s aplikacemi? Díky rozlišení 1024 x 768 pixelů by zde mohly běžet aplikace z Ipadu 1. a 2. generace.

Další, neméně důležitá, je otázka, jak to bude s kompatibilitou příslušenství. Například externí klávesnice se často vyrábějí jako obal pro samotné zařízení. U iPadu mini by ale psaní na takto malé klávesnici bylo přinejmenším nepříjemné.

Zdroj:mashable.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

white.haven

25. 4. 2012, 13:02

„Rozhodně bych neočekával nijak vysoký výkon. Přeci jen do malého tabletu nemůžete dát výkonné a zahřívající se součástky z Ipadu 3. generace.“

Je vidět, že autor tomu vubec nerozumí. Pokud zustane rozliseni 1024 x 768, pak tam mohou byt komponenty z IPADU 2, ktere jsou, s prihlednutim k rozliseni, stejne vykonne jako ty v IPADU 3 (tam ten graficky vykon navic proste spolkne 4x vetsi rozliseni).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat