Apple a Samsung – 95 % zisku z celého trhu!

Apple a Samsung – 95 % zisku z celého trhu!
2012-04-06T11:00:18+02:00
• 6. 4. 2012
1

Apple a Samsung, ačkoli normálně zapřisáhlí nepřátelé v soudní síni, ve spojení takřka nepřemožitelní. Ukázalo se, že tito dva největší dodavatelé nejen chytrých telefonů, zabírají společně trh neuvěřitelnými 95 % zisku z celého odvětví mobilních telefonů.

Analytická společnost Canaccord Genuity nedávno zveřejnila výsledky z nové studie, kde sám Apple vlastní 80 % z celkového zisku. To by nemělo být až tak velkým překvapením, vzhledem k jejich enormní tržní kapitalizaci.

Druhý za ním se drží společnost Samsung s 15 %, což znamená, že zbývajících 5 % připadá na ostatní výrobce, jako jsou Motorola, HTC, LG, RIM, Nokia a všichni ostatní konkurenti. Jak je tedy z výsledků patrné, Apple a Samsung ovládají zcela jasně celý průmysl a do budoucna to prozatím nevypadá, že by se mělo něco měnit.

Naše kontroly také naznačují vyšší zisky z akcií Samsungu, a to v průběhu měsíce března. Odhadujeme, že Apple a Samsung by mohli ještě postupně zlepšit svůj 95 % podíl na zisku v mobilním průmyslu. – analytik Michael T. Walkley

Zdroj: Intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Kupují se iPhony a jejich kopie, snad se to zlepší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat