Přesné parametry nového iPadu: 1 GHz a 1 GB

Přesné parametry nového iPadu: 1 GHz a 1 GB
2012-03-14T06:50:14+02:00
• 14. 3. 2012

I přes to, že Apple zveřejnil základní specifikace nového iPadu, přesné údaje o některých komponentech jsme do dnešního dne neznali. Apple uvedl počet jader čipu A5x, ale například jejich frekvenci nebo velikost RAM paměti jsme mohli jen odhadovat, až do teď.

the-new-ipad

Spekulace se potvrdily a podle aktuálních informací, které byly získány díky benchmarku GeekBench, se prokázalo, že nový iPad má procesor typu ARMv7 taktovaný na 1GHz a jeho operační paměť se zastavila na hodnotě 1 GB. Tablet v benchmarku získal celkem 756 bodů. Pro srovnání si můžeme připomenout výkon předchůdce (model iPad 2), který byl reprezentován výsledkem 751 bodů.

ipadbench

Z výsledků tedy vyplývá, že frekvence se nezměnila od předešlého modelu jablečného tabletu, ale došlo k navýšení paměti RAM na dvojnásobek. Zdá se, že nový procesor A5x je do značné míry podobný předešlému modelu A5, byť by mnozí čekali zvýšení taktu. Tomu by nahrával i fakt, že nový procesor je vyroben pomocí modernější 32 nm technologie, zatímco procesor iPadu 2 byl vyroben ještě 45 nm technologií. Je tak jasné, že více než o zvýšení výkonu procesoru šlo Applu o zvýšení výkonu grafiky. Její přesné specifikace zatím neznáme a budeme si muset počkat na komplexnější testy.

To všechno navíc potvrzuje fotografie výstupu pro vývojáře, kde lze výpočtem z údajů poslední řádky odvodit, že operační paměť tabletu je opravdu 1 GB.

ipad-3-3.jpg.scaled1000

244 276 (stránky) x 4 096 bytes (velikost stránky) = 1 000 554 496 bytes = asi 1 GB

Zdroje: ubergizmo, anandtech, tinhte, chronicwire

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat